banner2
banner34

Milli Pul Sergisi

Milli Pul Sergisi
banner45

Türkiye Cumhuriyeti Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Posta Dairesi ve Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu’nun işbirliği ile 15 - 20 Nisan 2019 tarihleri arasında Lefkoşa Bedesten Kültür Merkezi/Lefkoşa-KKTC adresinde  "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Pul Sergisi" düzenlenecektir. Söz konusu sergi 09.00–17.00 saatleri arasında ücretsiz olarak ziyaretçilere açık bulundurulacaktır.

Sergide, T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş. Pul Müzesi, KKTC Posta Dairesinin koleksiyonları yarışma dışı sergilenecek olup, 30’a yakın filatelistin koleksiyonları yarışacaktır.

30’a yakın filatelistin katılacağı sergide; sergiye katılacak olan koleksiyonlar Geleneksel Filateli, Posta Tarihi, Posta Antiyeleri, Aerofilateli, Tematik Filateli, Maximafilive Filatelik Literatür sınıflarında yarışacak olup;  ödül töreni Golden Tulip Lefkoşa Otel/Lefkoşa-KKTC adresinde yapılacaktır.

Verilecek Ödüller

Büyük ödüller kapsamında;

-Milli Büyük Onur Ödülü- KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı

-Milli Büyük Ödülü- T.C. Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş.

-Büyük Ödül- KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü tarafından verilecektir.

Özel ödüller kapsamında; Türkiye Filateli Dernekleri Federasyonu Ödülü, Türk Filateli Akademisi Ödülü, Kıbrıs Türk Filateli Derneği Gençlik Ödülü de sahiplerini bulacaktır.

banner37
Dereceye giren filatelistlere büyük altın, altın, büyük vermey, vermey, büyük gümüş, gümüş, bronz-gümüş, bronz madalyalar verilecektir.

Ayrıca sergiye katılanlara, bir diploma veya katılım belgesi de verilecektir.

15 Nisan 2019 tarihinde açılışı gerçekleştirilecek  “2019 KKTC Milli Pul Sergisi”  ödülleri,  19 Nisan2019 tarihinde düzenlenecek PALMARES Ödül töreninde sahiplerine teslim edilecektir.

Bununla birlikte PALMARES Ödül Töreninde Kıbrıslı moda tasarımcısı Sayın Abdullah ÖZTOPRAK tarafından T.C. PTT A.Ş. Pul Müzesi koleksiyonu için hazırlanan ve 2013 yılında açılan PTT Pul Müzesinde halen sergilenen “15. Yüzyıldan Günümüze Postacı Kıyafetleri” defilesine de yer verilecektir.

T.C. PTT A.Ş. tarafından;

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Pul Sergisi” ibareli özelgün zarfı satışa sunulmuş olup 3,00 TL bedelle, Şirketimize ait www.filateli.gov.tr web adresinde, filateli cep uygulamasında ve etkinlik alanında bulunan filateli standında satışa sunulacaktır.

Ayrıca, Sergi alanında "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Milli Pul Sergisi 15-20.04.2019 LEFKOŞA" ibareli özel tarih damgası da kullandırılacaktır.

KKTC Posta Dairesi Müdürlüğü tarafından;

“KKTC Milli Pul Sergisi” ile “Kıbrıs Türk Filateli Derneğinin 40. Yılı” anısına tedavüle sunulan anı pulları ile ilk gün zarfları bütün posta merkezlerinde ve sergi alanında satışa sunulacaktır.

Söz konusu anı pullarına ait ilk gün zarfları 4,25 TL ve 5,75 TL bedelle satılacaktır.

Yine 15.04.2019 tarihinde Lefkoşa, Gazimağusa, Girne, Güzelyurt, İskele ve Lefke posta merkezlerinde “KKTC Milli Pul Sergisi” ibareli Özel Tarih Damgası kullandırılacaktır.

Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2019, 05:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1