banner2
banner34

Mirata, son yolculuğuna uğurlandı

Ülkemizin tanınmış diş hekimlerinden, 87 yaşında hayatını kaybeden Erdoğan Mirata dün toprağa verildi

Mirata,  son yolculuğuna uğurlandı
banner45

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği Kurucu üyelerinden ve geçtiğimiz gün 87 yaşında hayatını kaybeden, ülkemizin tanınmış diş hekimlerinden Erdoğan Mirata, dün son yolculuğuna uğurlandı. İsmail Safa Camii’nde kılınan öğle ve cenaze namazlarının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verilen 87 yaşındaki Mirata’nın cenaze törenine, ailesi yanında, 2’nci Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat Meclis Başkanı Siber Siber, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Şefik, bazı bakanlar, milletvekilleri, yakınları ve sevenleri katıldı.

Erdoğan Mirata kimdir?

Erdoğan Mirata, Köfünye’de (Geçitkale) doğdu. 1943’te ilköğrenimini Köfünye’de tamamlayan Mirata, 6 yıl adanın tek lisesi olan Kıbrıs İslam Lisesi için Lefkoşa’ya geldi. 1949’da liseyi tamamladı. Bir süre Larnaka’daki American Academy adlı kolejde Türkçe öğretmenliği yapan Mirata, yaklaşık üç yıl çalıştığı bu kolejden ayrıldı, hukuk okumak için İngiltere’de şansını denedi ama olmayınca gemiyle İstanbul’a gitti. Mirata burada İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne kayıt yaptırdı.

banner37
İstanbul’da yaklaşık yedi yıl okuyan Mirata, 1959’da Ortodonti ihtisasını tamamlayarak Kıbrıs’a döndü.

Mirata adaya geldikten sonra Kıbrıs Türk Hekimler Birliği’nin 1962-1973 arasında genel sekreterliği görevini üstlendi. Mirata, en son “Şaka Gibi” isimli kitabında anılarını toplamıştı.

kaynak:kıbrıs

Elmas TOKAY

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2017, 06:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1