banner2
banner34

Muhtarlar Birliği’nin yeni Başkanı Akay Darbaz

Muhtarlar Birliği’nin yeni Başkanı Akay Darbaz
banner45
banner46

240 muhtarın görev yaptığı KKTC’de, geçtiğimiz hafta Muhtarlar Birliği Başkanlığı’na İncirli Muhtarı Mustafa Yeşilleme, Metehan Muhtarı Emine Davutoğlu ve Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz aday olmuştu.Divan başkanlığını Mesut Kazık’ın yaptığı genel kurulda Mustafa Yeşilleme ve Akay Darbaz, 74’er oy alarak sandıktan berabere çıktımıştı. Bu gün iki aday arasında seçim yapmak üzere yine sandığa gidildi.

banner37
Yapılan ikinci seçim’de 240 muhtar’dan 204’ü seçime katıldı. Seçimin kazanan adayı 107 oyla Güneşköy Muhtarı Akay Darbaz oldu. İncirli Muhtarı Mustafa Yeşilleme ise 97 oy aldı. Seçimin ardından Akay Darbaz basın’a açıklama yaptı.

Darbaz’ın açıklaması şöyle;

“Günümüzde muhtarlarımıza gereken itibar gösterilmiyor. Mahalle seviyesindeki sorunlara ilgisizlik had safhada ve birliğimiz bu konuda kılını kıpırdatmıyor. Daha aktif ve girişimci bir birliğe ihtiyacımız var. Muhtarlar Birliği en anlamlı birliklerden biridir ancak işlevini yerine getirememektedir. Muhtar arkadaşlarımla beraber birliğin çehresini değiştirmek için geliyoruz.” İfadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2020, 20:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1