banner2
banner34

Muhtarlar Derneği muhtarların sorunlarına ve Türkiye ile iyi ilişkilerin önemine değindi

Muhtarlar Derneği muhtarların sorunlarına ve Türkiye ile iyi ilişkilerin önemine değindi
banner45

Muhtarlar Derneği’nden yapılan açıklamada, yerel problemlerin yanı sıra Türkiye ile iyi ilişkilerin önemine de değinilerek Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği’ne geçmişte sağladıkları imkanlar için teşekkür edildi.

Muhtarlar Derneği geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen ve başkanlığına Akay Darbaz’ın seçildiği genel kurulun ardından yönetim kurulu olarak ilk basın açıklamasını yaptı.

Açıklamada yerel problemlerin yanı sıra Türkiye ile iyi ilişkilerin önemine de değinilerek Türkiye Cumhuriyeti ve TC Büyükelçiliğine geçmişte sağladıkları imkânlar için teşekkür edildi.

banner37
Açıklamanın tam metni şu şekilde:

“K.K.T.C. Muhtarlar Derneği’nin yapılan son seçimi, Kıbrıs Türkünün demokratik tecrübesine yaraşır bir şekilde sonuçlanarak yeni yönetimimiz oluşturulmuştur. Seçimde yarışan diğer adaya da teşekkür eder bize oy veren ya da vermeyen ve siyasi görüşlerinden bağımsız olarak tüm muhtarlarımızı temsil etmek için tüm gücümüzle çalışacağımızdan hiç kimsenin kuşkusu olmamasını temenni ederiz.

2008 yılında köylerin belediye bağlanması, muhtarlıklar ve yerel yönetimler için önemli bir dönüm noktası olmuştur. Ancak geçen sürede belediyeler, gerek kent merkezlerinde gerekse köylerde arzu edilen hizmeti sunamamış ve muhtarlıklarla da gerekli koordinasyonu yeterince sağlayamamıştır. Aynı şekilde merkezi yönetimler de muhtarlıklara gerekli önemi vermemiştir. Yeni yönetim olarak, KKTC'deki demokrasinin ve yerel yönetimlerin temel birimi olan köy ve mahallelerin sorunlarını çözüm odaklı, tarafsız ve hizmete ulaşımı önceleyecek şekilde, belediyelerimizin ve merkezi yönetimin gündemine diyalog yoluyla aktarma kararlığı içerisinde bulunacağız.

Öte yandan, son dönemde bölgemizde yaşanan gelişmeler, Kıbrıs Türkü olarak güçlü bir Türkiye'nin varlığının bizleri daha da güçlü kıldığını ve Türkiye ile güçlü ilişkilerimizin olmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. Muhtarla Derneği olarak, önümüzdeki dönemde bu ilişkilere katkı koymak amacıyla Türkiye Muhtarlar Birliği ve kardeş şehirlerimiz ile işbirliğini geliştirmeyi hedeflediğimizi, 1974 Barış Harekâtından itibaren her zaman bizlere destek olan, tüm kesimlere özellikle köylerimiz ve mahallelerimize birçok yatırım ve hizmet götürülmesine sağlayan T.C. ve buradaki Büyükelçiliğine teşekkür ederiz.”

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2020, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1