banner2
banner34

Muhtarlar, Geçitköy barajı'ndaki suyun yeniden akmasından memnun

Muhtarlar, Geçitköy barajı'ndaki suyun yeniden akmasından memnun
banner45

KKTC Muhtarlar Derneği yönetim kurulu basın açıklaması yaptı. Dernek, Geçitköy barajındaki suyun yeniden akmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Suyun hem toplumsal kullanımda çok önemli bir yere sahip olduğunu hem de ileriki süreçte tarımsal kullanımda da kullanılacağının bilindiğini belirten dernek, kısıtlı su kaynakları olan bir ada ülkesi için bunun bulunmaz bir nimet olduğunu vurguladı ve böylesine zor bir süreçte tamirat çalışmalarını tamamlayan Türkiye Cumhuriyetine teşekkür etti. 
KKTC Muhtarlar Derneği,   ayrıca Maraş konusunda yapılan açılımın önemli bir başlangıç olduğunu ve konunun hukuki zemine oturtulmasıyla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin turizm potansiyelini önemli ölçüde büyüteceğini ve yeni iş imkânları ile istihdam alanları doğuracağına inandıklarını belirtti.

banner37
Öte yandan Doğu Akdeniz’deki gelişmelere de değinen Muhtarlar Derneği Yönetim Kurulu Doğu Akdeniz’deki Kıbrıs Türkü’nün hak ve menfaatlerinin korunması konusunda Türkiye Cumhuriyetine güvendiklerini belirterek, Anavatan Türkiye’nin maddi ve manevi olarak her koşulda Kıbrıslı Türklerin yanında olduklarına inandıkları belirtildi.
Önümüzdeki hafta sonu gerçekleşecek seçimlere de değinilen açıklamada KKTC Muhtarlar Derneği, Kıbrıs Türk Toplumunun özgür iradesinin sandıklara en güzel şekilde yansıyarak Kıbrıslı Türklerin atılım yapması önünde engel olan tüm kesimlere güzel bir mesaj verileceğine olan inançlarına vurgu yaparak demokratik ve hoşgörülü bir ortamda seçimlerin tamamlanmasını arzu ettiler. Dernek açıklamasında ayrıca, her şeyden önce KKTC Cumhurbaşkanın garantör ülke Türkiye Cumhuriyeti ile iyi ilişkiler içinde olması her iki toplum içinde önem arz etmekte ve her iki toplumunda faydasına olacak bir durum olduğunu belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1