banner2
banner34

Muhtaroğlu: Hükümet Nisan ayı için yeni atamalara 3.4 milyon harcadı, hani ülkede para yoktu

Muhtaroğlu: Hükümet Nisan ayı için yeni atamalara 3.4 milyon harcadı, hani ülkede para yoktu
banner45
banner46

DPÖ eski Başkanı Ödül Muhtaroğlu, Maliye Bakanının her ay sonu “kasada para yok” şeklindeki yakınmalarına anlam veremediğini belirterek, azınlık hükümetinin bir yandan kasa boş şeklinde sızlanırken, her gün bir yenisi  gündeme gelen yeni atamalar için sadece Nisan ayında 3.4 milyon harcadığını kaydetti. Muhtaraoğlu, “Oysa geleceğimiz dediğimiz gençlerin bursları için 5 Milyon TL kaynak gerekiyordu ve hükümet bu bursların sadece 1 aylığını çocuklarımıza yatırdı” dedi.

DPÖ eski Başkanı Ödül Muhtaroğlu, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında ekonomik gündemi değerlendirdi. Muhtaroğlu, pandeminin etkisine hükümetin vizyonsuzluğu da eklenince nşu an ülkede açlık sınırının altında ayakta kalmak için çırpınan binlerce insan ve iş yerini kapatmak zorunda kalan işveren olduğunu ifade etti.

banner37
“Sosyal devlet bu değil” şeklinde konuşan Muhtaroğlu, “Devlet mazeret üretme yeri değil, o göreve talip olursanız vatandaşınızın sağlık, eğitim, barınma ve beslenme hakkını da düşünmek göreviniz olmalıdır” dedi.

Hükümetlerin vizyon, öngörü ve plan projelerle yürüdüğüne dikkat çeken Ödül Muhtaroğlu, mevcut hükümetin ise hiçbir şeklide bu öğeleri dikkate almadığını ve sadece kurultay ve koltuk kavgasına odaklandığını kaydetti. Açıklamalarında, ülkeye kaynak sağlayacak önemli enstrümanlardan biri olan geçiş kapılarının gerekli düzenleme ve önlemler alınarak açılması gerektiğine işaret eden Muhtaroğlu, “Bu kapıların pandemi öncesi ekonomimize kattığı artı değer ortadadır, 2019 yılı itibarıyla Güney’den ülkemize 2.5 Rum vatandaşı, 2 milyon da turist bu kapılardan geçerek geldi, bu insanların hemen hemen tüm sektörlere kattıkları inkar edilemez, bir an önce gerekli hazırlıklar yapılarak bu geçişleri yeniden sağlamalıyız” şeklinde konuştu.

Açıklamalarında Süt üreticisinin elinde kalan ürün ve Narenciye üreticisinin dalında kalan ürünü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Muhtaroğlu, bu ürünlerin devlet yardımıyla değerlendirilip gerekirse maliyet fiyatına zor durumda olan insanlara satılabileceğini kaydederek, “Bu uygulamayla hem üretici en azından yaptığı masrafı karşılayacak, alım gücü düşen insanımız da ucuza üürün almış olacak” şeklinde konuştu.

Dövizin tavan yaptığı bir ortamda hükümetin Hayat Pahalılığını dondurmasının  hiçbir ekonomik akılla açıklanamayacağına dikkat çeken Muhtaroğlu, bu uygulamanın insanların alım gücünü düşürmenin yanında zorda olan çarşıyı daha da sıkıntıya sokacağını kaydetti. Muhtaroğlu, “Ülke yönetmek vizyon işidir ve bu vizyon da bu hükümette yoktur” dedi.  

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1