Girne Belediye Başkanı Murat Şenkul, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Geçitköy'deki arızanın giderildiğini ve bu sabah itibarıyla ülke genelini besleyen ana şebekeye su verilmeye başlandığını bildirdi.

Şenkul, arızanın giderilmesi sonrası suyun bu sabah itibarıyla ana şebekeye verilmeye başlandığını ve öğleden sonra kentin tamamına su verilmeye başlanacağını duyurdu.

Şenkul, 3 günlük kesinti sebebiyle ev depolarının neredeyse boşaldığını belirterek, şebeke sisteminin çalışma prensibi nedeniyle kentin alt bölümlerinin ve merkezi bölgelerin daha erken su alırken, köyler ve üst bölgelerin su alımının daha geç olabileceğini söyledi.

Paylaşımında, arızanın giderilmesi için yaklaşık 3 gün boyunca aralıksız mesai harcayan Su Dairesi personeline ve ilgili firma çalışanlarına teşekkür eden Şenkul, "Su hayattır, israf etmeyelim her daim idareli kullanalım." ifadelerine yer verdi.

Murat Şenkul'un paylaşımının tamamı şöyle:

"Günaydın Girne.

Öngördüğümüz şekilde Geçitköydeki arıza dün akşam giderildi, testleri yapıldı ve bu sabah itibarıyla da ülkeyi besleyen ana şebekeye su verilmeye başlandı.

Bugün öğleden sonra kentin tümüne tarafımızdan su verilmeye başlanacaktır.

3 günlük kesinti sebebiyle tüm ev depolarının neredeyse boşaldığını öngörüyoruz.

Bu noktada şebeke sisteminin çalışma prensibi nedeniyle kentin alt bölümleri ve merkezi daha erken su alırken, köyler ve üst bölümleri ise daha geç su alabilecektir.

Hepimize geçmiş olsun.

Yaklaşık 3 gün boyunca aralıksız mesai yapıp arızayı sonlandıran başta Su Dairesi personeline ve ilgili firma çalışanlarına teşekkür ediyoruz.

Basın Kartı Komisyonu, 2024 yılı ilk dönem toplantısını yaptı Basın Kartı Komisyonu, 2024 yılı ilk dönem toplantısını yaptı

Gördüğümüz gibi su hayattır, israf etmeyelim her daim idareli kullanalım."

Editör: TE Bilisim