banner2
banner34

Naimoğulları: Üretimi bitirdiniz, madem biz battık siz de batın

Naimoğulları: Üretimi bitirdiniz, madem biz battık siz de batın
banner45

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Naimoğulları, 23 Mayıs Pazartesi gününden itibaren süresiz araçlı eyleme gideceklerini açıkladı.

Uzunca bri süredir sorunlarına çare arayan Hayvan Üreticileri "Ülke genelinde yapmaya hazırlandığı büyük eylem planını açıkladı.

Birlik, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı ve SÜTEK önünde eylem yapmış, aralarında Birlik Başkanı Mustafa Naimoğulları'nın da bulunduğu bazı üreticiler, kurumların önüne gübre dökmek isterken gözaltına alınmıştı.

banner37
Cuma günü Bakanlığın arpaya %80 zam yaptığını anlatan Naimoğulları, bir çok hayvancıdan 'Bu paraya yem alamayız, hayvanlarımızı satıyoruz' yönünde telefon aldığını anlattı.

Toplumsal mücadele başlatacaklarını anlatan Naimoğulları, hem ülke geneli, hem de bölgelerde eylem yapacaklarını belirtti.

23 Mayıs pazartesi süresiz araçlı eyleme başlatacaklarını söyleyen Naimoğulları, "Geçen sefer 6 kişi tutuklanmıştı, bu sefer 600 kişi tutuklasınlar" dedi.

Basın açıklamasında taleplerini de sıralayan Naimoğulları, "Arpa zammının geri çekilmesi, küçük başa doğrudan gelir desteğinin ödenmesi gerek. Sektörü bitirmek için düğmeye basıldı, bize sürekli bütçe yok, ek bütçe oluşturacağız diyorlar ama araya yüzde 80 zam yapıyorlar. Elektriğe yapılan zamlı tariflerin düzenlenmesi gerek. Bu elektrik ücretleri ile iş yapamayız. Akaryakıt desteği, SÜTEK ödemeleri her ayın 5'inde ve 20'sinde zamanda yapılmalı. Süt borsası derhal kaldırılmalı" dedi.

Naimoğulları, "Her gün ölmektense, 1 gün eylemde ölelim. Bu işi artık yapmayacağız. Bununla övünün. Üretimi bitirdiniz, madem biz battık siz de batın. Bu ülkeyi bugüne dek üreticiler ayakta tuttu. Üretici evine ekmek getiremiyor" dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1