Minareliköy’de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı baskında Y.Ç isimli zanlı, 20 gram hintkenevirini tuvalete atıp, sifonu çekti.

Narkotik köpeği Pamir,  logara tepki verip, uyuşturucunun yerini buldu. Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tasarrufu suçuyla tutuklanan zanlı dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Senem Palabıyık, tanık olarak polis memuru Murat Kermeoğlu’nu dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Kermeoğlu, 16 Mart 2024 tarihinde 17.15 – 18.30 saatleri arasında, Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından Minareliköy Lefkoşa’da sakin zanlı Y.Ç.’nın ikametgahında mahkeme emri ile huzurunda yapılan aramada; Narkotik köpeği Pamir’in logara tepki verip, uyuşturucunun yerini bulduğunu mahkemeye aktardı.

Kermeoğlu, zanlının tuvalete atıp, sifonu çektiği logarda, tasarrufunda yaklaşık 20 gram ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını kaydetti.

Kermeoğlu, zanlının konu maddeyi B.E isimli kişiden 27 Ocak’ta 28 gram olarak satın aldığı beyanı üzerinde, uyuşturucu suçundan cezaevinde bulunan B.E’nin ziyaret edildiğini ancak suçlamaları reddettiğini anlattı.

Ayer Yarkıner’den Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na istifa çağrısı Ayer Yarkıner’den Kıb-Tek Yönetim Kurulu’na istifa çağrısı

Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini söyleyen Kermeoğlu, zanlının aleyhinde 8 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme talebi onayladı

Editör: TE Bilisim