banner2
banner34

Nato'da, Anastasiadis'den Erdoğan'a barış mesajı

Nato'da, Anastasiadis'den Erdoğan'a barış mesajı
banner45

İspanya'nın Madrid şehrinde gerçekleşen kritik NATO toplantısının ardından Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rum lider Nikos Anastasiadis bir araya geldi.

Rum Hükümet Sözcüsü Marios Pelekanos'un verdiği yazılı demece görüşme, NATO Hükümet ve Devlet Başkanları akşam yemeği sırasında yaşandı.

ANASTASİADİS: TARTIŞMASIZ ŞEKİLDE BM HİMAYESİNDE ÇÖZÜM İÇİN BARIŞ SÜRECİNİ BAŞLATMAYA HAZIRIZ

banner37
Anastasiadis, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, tartışmasız şekilde BM himayesinde olacak biçimde Kıbrıs sorununun çözümü için barış sürecini başlatmaya hazır olduğunu söyledi.

Anastasiadis ayrıca, çözümünün Kıbrıslı Türkler de dahil olmak üzere bütün Kıbrıs'a ve Kıbrıslılara fayda sağlayacağı, uzun zamandır devam eden bu problemin çözümü için görüşmelere katılmaya her zaman hazır olduğunu tekrarladı.

Yapılan görüşmede, Doğu Akdeniz'deki istikrar ve güvenliğin, Türk-Yunan ilişkileri ve AB Türkiye ilişkileri için faydalı olacağından bahsedildi.

Verilen demece göre, Anastasiadis, buna ek olarak, yemek sırasında yanında oturan pek çok AB ve NATO lideriyle de konuşma şansı buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1