banner2
banner34

Ne tuhaf bir uygulama

Orman Dairesi, Yenişehir’de Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’ndeki binalarının önüne park edilmesini önlemek için ilginç bir yöntem buldu. Anayola büyük taşlar koyan daire için vatandaşlar, “devlet, kendi yolunu taşlarla resmen işgal etti” dedi.

Ne tuhaf bir uygulama
banner45

Orman Dairesi, Lefkoşa’da, Yenişehir bölgesinde, Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’ndeki binalarının önüne park edilmesini önlemek amacıyla anayola kocaman taşlar yerleştirdi. Bu garip durumu gören vatandaşlar, “Devlet, kendi yolunu taşlar ile resmen işgal etti” yorumları yaptı.

Başkentin en çok işleyen yollarından biri olan Şht. Ecvet Yusuf Caddesi üzerinde yer alan dairenin bu tavrı, araç sürücüleri ve vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Çift gidiş, çift geliş olarak yapılan anayolun bir şeridinin park alanı olarak kullanılması da yolu tek şeride indirgeyerek araç sürücülerini mağdur ederken, KTKA Misafirhanesi’nden anayola çıkışlarda da sorun yaratıyor.

Yetkililer, her geçen gün artan ölümlü trafik kazalarını önlemek için çağrı yapıp duyurular yayımlarken, bir devlet dairesinin, özellikle de ana yola büyük taşlar yerleştirip tabelaya da “Park etmek yasaktır. Orman Dairesi Müdürlüğü” yazması, devletin kendi yolunu işgal edip araçların geçişlerini önlemesi, tepkiyle karşılanıyor.

banner37
Her gün Şht. Ecvet Yusuf Caddesi’ni kullanan yüzlerce vatandaş, “Yolun bir türlü yapılamadığı yetmezmiş gibi, bir de devlet yola park edilmesini önlemek adına kendi yolunu büyük taşlarla işgal etti. Böyle bir şey olamaz. Yolların genişletilip trafiğin rahatlatılacağı ve çift sarı şerit çekip uygun olmayan yerlere park edilmesini önleyecek yerde, yetkililer, yolları taşlarla doldurdu” şeklinde konuştu.

kaynak:kıbrıs gazetesi

Ali CANSU

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2017, 07:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1