banner2
banner34

Newyork’ta temaslarda bulunuyor

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Merkezi’nde yer alan İİT Dışişleri Bakanları Yıllık Eşgüdüm Toplantısı’na katılan Dışişleri Tahsin Ertuğruloğlu, toplantının tamamlanmasının ardından İİT Genel Sekreteri Al-Othaimeen ile görüştü.

Newyork’ta temaslarda bulunuyor
banner45

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, KKTC’nin gözlemci üye olarak yer aldığı İİT toplantısında konuşma yapması ve Kıbrıs Türk halkının sesinin duyurulmasının önemine işaret eden Ertuğruloğlu, EİT ve İİT’nin, Kıbrıs Türk halkının gözlemci üye olarak yer aldığı ve sesini duyurabildiği en önemli uluslararası etkinlikler olduğuna işaret etti.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, Kıbrıs Türk halkının haklılığını ve maruz kaldığı haksızlıkları uluslararası camiaya anlatmak için her türlü uluslararası girişimi yapacaklarını da sözlerine ekledi.

banner37
Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu ayrıca Umman Sultanlığı Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Yusuf bin Alawi ile de görüştü.

Dışişleri Bakanlığı açıklamasına göre, Umman Sultanlığı’nın New York Büyükelçiliği’nde yer alan görüşmede, KKTC’nin çalışmaları ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na üye ülkeler ile ilişkilerin nasıl geliştirilebileceği konuları ele alındı.

Dışişleri Bakanı Ertuğruloğlu, görüşmede, KKTC’nin temsilciliğinin de bulunduğu Umman Sultanlığı Dışişlerinden Sorumlu Bakanı Abdullah’a Kıbrıs sorunu bağlamındaki son gelişmeler hakkında da bilgiler verdi.

Ertuğruloğlu’na görüşmede, Dışişleri Bakanlığı Genel Müdürü Kemal Köprülü de eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Eylül 2017, 08:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1