Çatalköy'de Andrew Paul Cullen'ın ölüm sebebi otopsiyle belirlendi: İntihar Çatalköy'de Andrew Paul Cullen'ın ölüm sebebi otopsiyle belirlendi: İntihar

2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerinin ardından Niyazi Kızılyürek, AKEL partisi ve kendisinin beklenen sonuçları alamadığını belirtti. Kızılyürek, seçim kampanyasının başarılı geçtiğini ve Kıbrıs’ın her kesimine hitap ettiklerini ifade etti.

2024 Avrupa Parlamentosu seçimlerinde AKEL partisi ve adayı Niyazi Kızılyürek, istedikleri sonuçları elde edemediklerini belirtti. Kızılyürek, seçim sonuçlarıyla ilgili olarak, "Ne ben, ne de AKEL istediğimiz sonucu alabildik. Bunun elbette birçok nedeni vardır. Bunlar üzerinde durmayacağım." dedi.

Sürece dair değerlendirmelerde bulunan Kızılyürek, "Güzel bir seçim kampanyası düzenlediğimizi düşünüyorum. Kıbrıs’ın bütününe yüreğimizi, fikrimizi, düşlerimizi açtık. Pek çok kişi ve kuruluş kampanyamıza destek oldu. Güzel insanlar bir araya geldiler ve güzel işler çıkardılar. Hepsine içtenlikle teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kızılyürek, beş yıllık Avrupa Parlamenterliği döneminde ağırlıklı olarak Kıbrıslıtürklerin sorunlarına ve haklarına eğildiğini vurguladı. "Kıbrıslıtürklerin Avrupa Birliği ile ilişkilerinin ileri götürülmesi gerektiğine yürekten inanıyorum" diyen Kızılyürek, bu süreçte hem adanın güneyinden hem de kuzeyinden sözlü ve yazılı saldırılara maruz kaldığını, ancak aldırmadığını belirtti.

Açıklamalarına devam eden Kızılyürek, "Kıbrıslı Rumlarla Kıbrıslıtürkler arasında siyasi dostluk kurulmasını hayatım boyunca çok önemsedim. Bu parçalanmış ülkenin geleceği, siyasi dostluk kurmaktan ve uzlaşmadan geçer. Bundan dolayı da iki toplumun şovenistlerinin hedefi oldum. Aldırmadım." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarına dair dileklerini de paylaşan Kızılyürek, "Gönül isterdi ki, Kıbrıslıtürkler seçime daha yoğun katılsın. Gönül isterdi ki, AKEL tabanı, bu çabalarıma daha çok sahip çıksın. Gönül isterdi ki, ortak bir ülke tahayyülüyle hareket edilebilsin. Olmadı. Olsun! Ben buradayım ve 40 yıldır yürüdüğüm yolda yürümeye devam edeceğim." dedi.

Seçim günü sandıklara giderek oy kullanan Kıbrıslıtürklere teşekkür eden Kızılyürek, "Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim. Kampanya boyunca özveriyle çalışan tanıdığım tanımadığım herkesi sevgiyle kucaklarım. Herkesi temin etmek isterim ki, güzel ve anlamlı işler için hep buradayım" diyerek açıklamasını sonlandırdı.

MH

Editör: TE Bilisim