banner2
banner34

Öğretmenler Derneği'nden 15 Kasım mesajı

Öğretmenler Derneği'nden 15 Kasım mesajı
banner45

15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

“15 Kasım Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluş gününü Kıbrıs Türk halkı olarak büyük bir coşku içinde kutluyoruz” diyen Serdaroğlu 15 Kasım’ın Kıbrıs Türk halkının insan hak ve özgürlüğünün doğal sonucu olarak kendi kaderini tayin etme hakkını tüm dünyaya ilan ettiği gün olduğunu ifade etti.

banner37
Uygar ve ileri dünyada bireylerin sahip olduğu insan hak ve özgürlükleri yanında toplumların da kendi oluşumlarını tamamlayıp geliştirmek, bağımsızlık ve kendi kaderini kendilerinin sahip çıkma hakkı olduğuna işaret eden Serdaroğlu şöyle devam etti:

“Toplumların bu doğal hakkını engellemeye hiçbir yabancı gücün ve hiçbir devletin hak ve yetkisi yoktur. Kıbrıs Türk Halkı Devlet olmasının koşullarını yerine getirerek kendi devletini 37 yıl önce tüm dünyaya ilan etmiştir.

Geçmişimizin bilinci içerisinde bugünlere nasıl ulaştığımızı iyi biliyoruz. Kendi cumhuriyetimize kendi Anayasamızın güvencesi altında yaşamanın huzur ve mutluluğu içendeyiz. 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı tüm Kuzey Kıbrıs Türk Halkına kutlu olsun”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1