banner2
banner34

Ogun: Derin devlet diye bir şey olmaz bu devletin ta kendisidir

Ogun: Derin devlet diye bir şey olmaz bu devletin ta kendisidir
banner45
banner46

Devrimci Komünist Birlik Temsilcisi Salih Olgun, “Derin devlet” kavramının çok yanlış ifade edildiğine dikkat çekerek, “Derin devlet diye bir şey yoktur bu devletin illegal tarafıdır ve hedef saptırma amacıyla böyle ifade edilmektedir” dedi.

Devrimci Komünist Birlik Temsilcisi Salih Olgun, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında Kutlu Adalı cinayeti ve hemen öncesinde tanık olduğu bazı olayları anlattı. Olgun, St. Barnabas baskınından 2 gün önce görevi gereği sivil savunma teşkilatında görevli bazı mesai arkadaşlarını baskında kullanıldığı belirlenen 2 araç içinde resmi kıyafetli ve silahlı olarak gördüğünü belirtti. Şahit olduklarını arkadaşlarına anlatmasından kıs bir süre sonra teşkilattaki odasında üst düzey görevliler tarafından sorguya çekildiğini anlatan Olgun, “Bana çeşitli sorular sorulduktan sonra mesai saatlerim içinde odamdan çıkmamam ve yanımda Yenidüzen gazetesi bulundurmamam emri verildi” şeklinde konuştu. St. Barnabas baskınını duyduğunda parçaların kafasında daha netleştiğini ifade eden Olgun, Kutlu Adalı’nın ise yazısında bu baskının içeriğini çok net ortaya koyduğunu ifade etti. Kutlu Adalı cinayetini izinli olduğu sırada öğrendiğini anlatan Cemal Olgun, gördüklerini anımsadığında cinayetin kendisi için çok da sürpriz olmadığını belirtti.

banner37
Olgun, bu ve benzeri olayları “Derin Devlet yaptı” diyerek olayın içinden çıkılanamayacağını ifade ederek, “Derin devlet diye bir şey yoktur derini de derin olmayanı da aynı devlettir, emperyalist devletlerin bir legal bir de illegal yanı var olay bundan ibarettir” dedi.

Kutlu Adalı cinayetinde hem Türkiye hem de adanın Kuzeyinde yeniden soruşturma başlatılmasının olayı çözme noktasında bir sonuca varacağına inanmadığını anlatan Olgun, “ Türkiye’deki rejim kendi yaptırdığı birşeyi çıkıp da biz mi yaptırdık diyecek, bunu beklemek çok saflık olur” şeklinde konuştu.

Adanın Kuzeyini Türkiye’nin ablukasından kurtarmak için Güney Kıbrıs ve bölge ülkelerdeki ilerici unsurlarla birlikte hareket edilmesi gerektiğini ifade eden Olgun, Amerika, AB ve diğer kapitalist ve NATO paylaşımcılarından bunu umut etmenin hayalcilik olduğunu kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1