banner2
banner34

"Okul kantinlerini siyasi ranttan arındırıyoruz"

banner45

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı arasında sürdürülen işbirliği çerçevesinde okul kantinlerinin yönetim ve işletmeleri ile ilgili protokol imzalandı.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı basın bürosundan yapılan açıklamaya göre imzalanan protokol ile KTEV’in yönetiminde bulunan kantin sayısı 70’ten 84’e çıkarıldı. Ayrıca kamu okullarında bulunan 84 kantinin yönetim ve işletmeleri ile birlikte denetimleri de beş yıllık süre ile Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı’na verildi.

banner37
Protokole göre KTEV okul nüfusunun yoğun olduğu okullarda kantin sayılarını artıracak ve tüm okul kantinlerinin çağdaş bir biçimde işleterek veya kiralayarak kantinlerden hizmet alacak öğrencilere ve bireylere sağlıklı, hijyen, kaliteli ve ekonomik hizmet verilmesini sağlayacak.

KTEV ayrıca kantinlerin temizliği, hijyen şartları ile birlikte satılacak gıda maddeleri ile içeceklerin bakanlığın açıklayacağı genelgeye uyumlu olup olmadığını dakontrol ederek denetleyecek.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Cemal Özyiğit imza sonrası protokolün hayırlı olmasını dileyerek yıllarca okul kantinlerinin siyasi rant olmaktan kurtarılması gerektiğini dile getirdiklerinive bu yönde adım atarak Kıbrıs Türk Eğitim Vakfı ile protokole imza koyduklarının altın çizdi veamaçlarının kantinleri siyasi ranttanarındırarak, ihale usulüyleadil bir sistemleişletilmesiolduğuna dikkat çekti.
Çocukların gıda güvenli ve sağlıklı beslenmeleri konusunda da çok hassas oldukların ıifade eden Özyiğit bu konuda gereken denetimleri KTEV ‘in sağlayacağını ve bakanlıkla sürekli istişare içerisinde olacaklarını belirterek, kantinlerin hijyen şartlarının da artırılacağını belirtti.

Özyiğit son olarak eğitime koyduğu katkılarla KTEV’in önemli ve etkin bir görev yürüttüğünü kaydederek “KTEV eğitimin önemli bir paydaşı,bunun bilinci ile bu gibi paydaşlarla dayanışmayı arttırarak ülkemizdeki eğitim standartlarını yükseltmeye devam edeceğiz”dedi.
KTEV Başkanı Umure Örs ise vakıf olarak eğitime katkı koymaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek bakanlık ile sürdürdükleri işbirliğinin devam edeceğini söyledi ve protokolün hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1