banner2
banner34

Okullarda güneş enerjisi sistemine geçiliyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir ilk olan yenilenebilir enerji kaynaklarının ülkemizde kullanılması ile ilgili proje hayata geçiyor.

Okullarda güneş enerjisi sistemine geçiliyor
banner45

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Dr.Özdemir Berova’nın önemle üzerinde durduğu ve bakanlık ile ilgili birimlerin çalışmalarıyla hazırlanan projeler doğrultusunda ihale sürecinin tamamlanmasının ardından Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile ihaleyi kazanan şirket arasında Güneş Enerjisi Projesi’nin protokolü imzalandı.

Bakan Özdemir Berova imzalanan güneş enerjisi protokolü ile ilgili yaptığı açıklamada, bu projenin ülkede bir ilk olduğunu, ilk defa kamu alanında yenilenebilir enerji kaynağı güneş enerjisi sisteminin kurularak kullanılacağını belirtti.

Değişen dünyada gelişen teknolojiyi yakalama zamanının geldiğini kaydeden Berova, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı olarak okullarda yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması adına birçok çalışma yaptıklarını, yaptıkları çalışmalarla da bu alanda bir ilki başarmanın ve yeni yapılacak projelere öncü olmanın gururunu yaşadıklarını ifade etti. Devletin ilgili birimlerinden gerekli izinlerin alınarak sistemin okullara kurulacağını belirten Berova, yenilenebilir enerjinin kamu alanında kullanılmasıyla ülkede bir ilk olarak tarihe geçecek olan güneş enerjisi projesinin hayırlı olmasını diledi.

banner37
Açıklamaya göre, imzalanan protokol ile hayata geçecek olan proje ilk olarak 23 Nisan İlkokulu’nda kurularak kullanımına başlanacak.

50 kWpOn-Grid Güneş Enerji Sistemi’nin kurulacağı 23 Nisan İlkokulu’nda üretilecek enerji mahsuplaşmalı olarak kullanılacak.
23 Nisan İlkokulu’na kurulacak güneş enerji sistemi ile kullanımına başlanacak olan sistem yeni yapılacak olan projelere öncülük edecek.

Yapılan çalışmalar doğrultusunda 8 yeni güneş enerjisi projesi gerekli düzenlemeler yapılıp hazırlandıktan sonra bakanlık tarafından belirlenen okullara kurulumu yapılacak.

Güncelleme Tarihi: 02 Kasım 2017, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1