banner2
banner34

Ölçümlerde arsası içinden geçen kamu yolunu betonla kapattı

Ölçümlerde arsası içinden geçen kamu yolunu betonla kapattı
banner45
banner46

İskele Boğaztepe’de bir vatandaşın satın aldığı arsanın uydu ölçümlerini alırken, kamusal birçok yatırımın kendi arsası içinde çıktığı ortaya çıktı.

Hatta vatandaş arsası içinde görünen yola beton dökerek, yolu kapattı. Zeka Mazhar’ın tanık olduğu bu gelişmeyi anlattığı paylaşımı şöyle: Şu 'uydudan' kadastro ölçümleri var ya. İnsanı resmen delirtir. İki akla ziyan örnek bizim mahalleden.

Biz üzerinde bir ömür tükettik, halen üzerinde çalışıyoruz ama baktık ki birileri çoktan başarmış ışınlama teknolojisini. Buyurun! Vatandaşın biri bir arsa satın alır, ev yaptıracak herhalde, tapu dairesine gider, yer haritasını talep eder. Ölçümleri yapan özel şirkete yönlendirirler, bir yığın para öder, ölçüm yapılır.

Bir de bakar ki satın aldığı arsa 6m batıya kaymış, doğu tarafına da orman dairesi göçmüş. Arsasının yanındaki başka bir arazi de aniden başka bir araziye kaymış, komşusunun 40 yıllık kuyusunu yutmuş, kuru arazi statüsünden sulu arazi statüsüne dönüşmüş, parselasyon neticesinde mahallenin 6m genişliğindeki yollarının 25 metresi aniden 4.25m genişliğe düşüvermiş, iki araba geçerken cambazları oynuyorlar.

Adamcağızın hareket eden arazisinin içerisinde şimdi 30 yıldır kullanılan resmi asfalt yolu, kaldırımı, elektrik direkleri, su, telefon, her türlü altyapı var. Biçare ne yapsın, benim diye yolu betonla kapatmış. Şu anda başka bir hareket yok ama, iş tabii bununla kalmayacak gibi.

banner37
Elektrik dairesine 15,000 STG, su dairesine 2,000 STG, telefon dairesine 1,000 STG, yeni asfalt, kaldırım, rögar vs için de asgari 15,000 STG. Al sana asgari 33,000 STG masraf. Tabii mahalle darmadağın. Batı taraftaki boş arazinin sahibi ortada yok.

Farkına varınca o da şoku yaşayacak çünkü onun arazisi de komşunun havuzunda serinliyor.

Soruşturdum, bu gibi hallerde şikayetiniz varsa, Lefkoşa'daki tapu dairesinde komisyon varmış, müracaat edebilirmişsiniz ama bir kaç yılı göze almanız gerekiyormuş. Ah sevgili kardeşim, sana ne diyeyim ben şimdi?

Sen bunu, o mübarek uydundan ölçtüğün anda görmedin mi?

Oysa bu durumu anında bir düğmeye basarak düzeltebilirdin değil mi?

Giden sadece vatandaşın parası değil, aynı zamanda milli servet. İnsanlara yaşattığın stres, kavgalar, davalaşmalar hiç mi umurunda değil. Maşallah yani, teknolojik olanakları kullanıyorsun güya ama, her şeyi yüzüne gözüne bulaştırdın.

Pes yani. BRAVO!

YORUM EKLE
YORUMLAR
erdoğan
erdoğan - 3 yıl Önce

burası kıbrıs herşey kara borsa devlet kurumları baş mafya

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1