banner2
banner34

Önder: Hükümet esnafın çağrısını duymalıdır

Yeniden Doğuş Partisi Başkan Yardımcısı Ali Akın Önder, hükümete esnafın sorunlarını görüp çözüm üretme çağrısında bulundu.

Önder: Hükümet esnafın çağrısını duymalıdır
banner45

   Esnafın insan gibi yaşamaktan başka bir beklentisi olmadığını ifade eden Önder, esnafın içinde bulunduğu sorunların çözülebilir olduğu ve hükümetin hızlı hareket etmemesi durumunda zor durumda olan ekonomimizin daha da kötü duruma düşeceği uyarısında bulundu.

   “Düşünün bir aile babasısınız, Kıbrıs ölçeğinde sabah işinize gidip açabileceğiniz bir ekmek kapınız var. Bütün gün 3 – 5 TL’lerle uğraşıp akşama çıkan nasibinizle evinize ekmek çocuklarınıza gelecek hazırlıyorsunuz. Eğitimli ya da eğitimsiz olmanız önemli değil, her sıradan vatandaş gibi seçim zamanı hatırlandığınız biliyorsunuz ve etliye sütlüye karışmadan eşinizi ve çocuklarınızı mutlu, etmek tek gayemizdir. Ve çalıştığınız kesim olan reel sektör ülke ekonomisinin can damarı ama kimse farkında değil” diyerek esnaf ve zanaatkarların kriz öncesi durumlarına dikkat çeken Ali Akın Önder, “Şimdi ise, bu insanlarımız kazancı yüzde 20’lere düşmüştür. Standart gelirlerine göre ayarlanmış gider ve taksitlerini ödeyemez hale geldiler yani evlerine ekmek götüremez oldular” diyerek bugünkü durumun altını çizdi.

   Esnafın ne kadar kötü bir durumda olduğu ve bir girdaba sürüklendiği söylemlerinin tamamen gerçeği yansıttığını hükümetin de bildiğini ifade eden Önder, esnafın, “Açız, borçluyuz ve gelecekten umutsuzuz” çağrılarına daha ne kadar kayıtsız kalınacağını sordu.

   “Hükümetin al sana kefilli, ipotekli borcu borçla kapat” söyleminin gerçekle bağdaşmadığına dikkat çeken YDP Genel Başkan yardımcısı Ali Akın Önder, “Soruyorum sizlere ‘dökme suyla değirmen döner mi?’ Borç borçla kapanır mı? Ama hükümet edenlere soruyorum ‘bir canımız kaldı, onumu istiyorsunuz?” sorularını yöneltti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1