banner2
banner34

Örgen: Ülke siyasetinde erken seçime en hazır parti UBP’dir

Örgen: Ülke siyasetinde erken seçime en hazır parti UBP’dir
banner45

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreter Vekili Kenan Örgen, BRT’de katıldığı ‘GündemArtı’ programında siyasetin gündemini değerlendirdi. Örgen, gençlik yıllarından bu yana içerisinde bulunduğu Ulusal Birlik Partisi’nin, birbirine bağlı çok büyük bir aile olduğunu söyledi. “İki kişilik bir aile ile on kişilik bir ailedeki problemler aynı olmaz” diyen Örgen, parti içerisinde eleştirinin her zaman olacağını belirterek, “yapıcı eleştiri eğer olmazsa o parti, parti değildir” dedi. 

Kenan Örgen, yıkıcı eleştirilerden kaçınılması gerektiğini belirterek, yapıcı eleştirilere ise her zaman ihtiyaç olduğunu söyledi. Örgen, “Ulusal Birlik Partisi köklü ve sağlam bir yapıya sahiptir, yıkmak ve etkilemek mümkün değildir.

Bunu kurulduğu günden bu yana da görüyoruz zaten.

Parti içerisinde problemler tabii ki vardır ve bunlar mutlaka çözülecektir” dedi.

banner37
Ulusal Birlik Partisi’nin yıl içerisinde mutlaka kurultayını yapacağını ifade eden Örgen, kurultayın yanı sıra bir de erken seçim gündemi bulunduğuna işaret etti.

Örgen, erken seçimin meclisin işi olduğunu ve bu konudaki kararı meclisin vereceğini dile getirerek, erken seçimin gündeme gelmesi durumunda parti yetkili kurullarının gereken değerlendirmeleri yapacağını anlattı.

Ulusal Birlik Partisi’nin olası bir erken seçime her zaman için hazır olduğunu vurgulayan Örgen, “şu andaki tüm siyasi partilerimize baktığımız zaman olabilecek bir erken seçime en hazır parti yine Ulusal Birlik Partisi’dir” dedi.

Kenan Örgen, mevcut gündemde yakın bir tarihte erken seçim bulunmadığını, ancak olması halinde parti olarak buna hazır olduklarını söyledi. Ulusal Birlik Partisi’nin kurultay öncesinde ilçe örgütlerine ilişkin hazırlıklarını tamamlayacağını belirten Örgen, parti kurultayının 2021 yılı içerisinde mutlaka yapılacağını yineledi.

Örgen, pandemiden kaynaklı tüm zorluklara rağmen Ulusal Birlik Partisi’nin hükümet olma görevinden kaçmadığını da ifade ederek, “partinin mevcut kadrolarıyla bu zorlu süreç başarıyla atlatılacaktır” dedi. “Böylesi bir ortamda ülkemizi hükümetsiz bırakamazdık” diyen Örgen, ülkeye ağır bedeller ödetecek erken seçime gidilmesi yerine Ulusal Birlik Partisi’nin zor olanı tercih ederek hükümet kurup icraat yaparak problemleri çözme yolunu seçtiğini söyledi.

Kaynak: BRTK - Bayrak Radyo ve Televizyon Kurumu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1