banner2
banner34

Orkun: Yakıt numune sonuçları limit altında

Orkun: Yakıt numune sonuçları limit altında
banner45

Teknecik Elektrik Santrali’nden alınan yakıt numunelerinin sonuçları Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Meftun Orkun tarafından düzenlenen basın toplantısında kamuoyu ile paylaşıldı.

Basın toplantısında, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu ve Esentepe Belediyesi Asbaşkanı Lütfü Güneş de hazır bulundu. Başbakanlık Denetleme Kurulu Başkanı Meftun Orkun, konuya ilişkin Çatalköy ve Esentepe bölgesinde yaşayan vatandaşlar ile Sivil Toplum Örgütlerinin büyük bir önem verdiklerine dikkati çekerek, Yüksek Yönetim Denetçisi Ombudsman’ın da konuya hassasiyet gösterdiğini ve numune alım işleminin gerçekleştirildiğini anlattı.

banner37
Teknecik elektrik Santralinden rutin numune alımına ek olarak ikinci bir numune alındığını ifade eden Orkun, SGS firmasından gelen uzman kişi tarafından 12 tanktan 3’er numune alınarak aynı gece analiz edilmek üzere Mersin’de Saybolt isimli laboratuvara gönderildiğini hatırlattı.   Orkun, numunelerin ileri tetkik için Mersin’den alınıp Gebze’ye götürülmesinin ardından sonuçların ellerine ulaştığını belirterek sonuçların tarafların bilgisine de getirildiğini söyledi…

Orkun, yakıt akışkanlığı ile ilgili değer hariç bütün değerlerin limitlerin altında çıktığı bilgisini paylaştı. Yakıtta herhangi bir yağlanma gözlemlenmediğini de ifade eden Orkun, çıkan sonuçların teknik uzmanlarca da değerlendirileceğini söyledi.

Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu da konuyla ilgili yaşanan süreç hakkında bilgi vererek Kıb-TEK’in raporunun hem kendilerini hem de kamuoyunu tatmin etmeyeceği gerekçesi ile böyle bir girişim yaptıklarını söyledi. Yapılacak değerlendirmelerin ardından raporla ilgili görüşlerini açıklayacaklarını ifade eden Hulusioğlu, yapılan analizlerin EL-SEN’in öngördüğü analizler olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1