banner2
banner34

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Eğitim Programlarında Söz Artık Çocuklarda…

Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Eğitim Programlarında Söz Artık Çocuklarda…
banner45

Üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek öğretmeyi hedefleyen Kıbrıs’ın ilk ve tek Çocuk Üniversitesi Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nin çevrimiçi sürdürdüğü Güz Dönemi eğitimlerinin sunuculuğunu artık öğrenciler yapacak.

Her hafta farklı bir eğitim programı uygulayan Özay günsel Çocuk Üniversitesi, çocukların iyi bir sözlü iletişim yeteneği ve hitap gücüne sahip olması, yönlendirme, etkileşimli bir diyalog sağlama ve liderlik vasıflarının gelişmesini desteklemeyi amaçlıyor. Bu amaçla her hafta Cumartesi günü gerçekleşen çevrimiçi eğitimler çocuk sunucularla birlikte yürütülecek.

Bu kapsamda, ilk çocuk sunuculu eğitim programı, öğrenci Akman Tüzünkan tarafından gerçekleştirildi. Program başlangıcında kendini tanıtan Akman Tüzünkan, öğrencilere günün program içeriğini anlatan bilgilendirici bir açılış konuşması yaptı. Tüzünkan, daha sonra yayına Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Meriçli’yi davet etti. “20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ ve “24 Kasım ‘Öğretmenler Günü’ ile ilgili bilgiler paylaşan Prof. Dr. Filiz Meriçli kendisini etkileyen öğretmeni ile ilgi anısını anlattı. Özay Günsel Çocuk Üniversitesi Koordinatörlerinin de öğretmenlerle ilgili anılarını paylaştığı programda, çocuk sunucu Akman Tüzünkan ile öğrenciler arasında eğlenceli diyaloglar gerçekleşti. 

6-8 yaş Dünya, 9-11 yaş Güneş ve 12-15 yaş Galaksi Grubu öğrencileri de 20 Kasım ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ ve “24 Kasım ‘Öğretmenler Günü’ konularında görüşlerini paylaşarak söyleşiler gerçekleştirdiler. Başöğretmen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anan öğrenciler, öğretmenleriyle ilgili yaşadıkları anıları anlattılar. Öğrenciler kendi öğretmenlerinin de Öğretmenler Günü’nü kutladı.

İşaret Dilinde Sayıları Öğrendiler…

Her hafta farklı bir içeriğin yer aldığı İşaret Dili eğitiminde ise sayılar konusu işlendi. İşaret dili ile rakamların nasıl gösterildiğini öğrenen öğrenciler, egzersiz ve çalışmalar yaptılar. Öğrenciler kendi aralarında diyalog yaparak öğrendiklerini pekiştirdiler.

Online Müze Gezisi İlgi Çekti...

Bilim, sanat, tarih alanlarına çocukların ilgisini çekecek etkinliklere eğitim programlarında geniş yer veren Özay Günsel Çocuk Üniversitesi, müzelerin önemini öğretmek amacıyla öğrencilerine Günsel Sanat Müzesi’ne online bir müze gezisi gerçekleştirdi. Özay Günsel Çocuk Üniversitesi’nden verilen bilgiye göre, öğrenciler tarafından ilgi gören ve çocukların hayal gücünü ve yaratıcılığını artırmak için çok çeşitli konuları ve kavramları içeren eserleri içinde barındıran sanal müze gezileri belli aralıklarla yapılmaya devam edecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1