banner2
banner34

Özersay, Girne açık pazarı ziyaret ederek vatandaşları dinledi

Özersay, Girne açık pazarı ziyaret ederek vatandaşları dinledi
banner45
banner46

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay ve Girne İlçe Başkanı Arda Kalfaoğlu İlçe Yönetim Kurulu üyeleri Girne açık pazarı ziyaret ederek vatandaşların dertlerini dinlediler.

Özersay, Toplumun büyük bölümü artık fakirleşmeyi iliklerine kadar hissediyor, alım gücü ciddi şekilde erimiş durumda. Bugün konuştuğumuz herkes akaryakıt fiyatları nedeniyle işe gidemez duruma geldiğinden, elektrik faturalarını ödeyemez halde olduğundan şikayetçi. Ayın sonunu getirebilen sayısı daha da azalmış durumda, mazbatadan şikayet edenden boş pazar çantasıyla tezgahlara bakıp geçenlere varıncaya kadar genel bir mutsuzluk ve endişe söz konusu. Pazarcılardan özellikle üretici olanlar artan girdi maliyetleri ve yerli üretimin desteklenmemesi nedeniyle insanlara sebze ve meyveyi yüksek fiyattan satmak zorunda olmaktan mutsuz ve mahçup dedi

Özersay şöyle devam etti;

Planlama yapacak, üreticiyi destekleyip fonlar konusunda adım atarak piyasada temel gıda ürünlerini ucuzlatmaya çalışacak yani kendi siyasi geleceğini değil geçim sıkıntısı çeken Halkı düşünecek bir yönetimi kimse görmüyor. Açıkçası insanlar kısır siyasi tartışmaları ve verilen demeçleri duymak dahi istemiyor. Böyle bir ortam içerisinde en belirgin şey umutsuzluk. Halkın içinde gerçek sıkıntıları görerek, paylaşarak ve empati yaparak gerçekçi ve ayakları yere basan çözümler üretmek zorundayız. Hem meşruiyet sorunu olan hem de ha bire istikrarsızlık üreten bir hükümetle, sıradan muhalefet yöntemleriyle bir arpa boyu yol almak mümkün görünmüyor; diyerek sözlerini tamamladı.

banner37

    

    

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1