banner2
banner34

Özersay: Önümüzdeki günlerde tüm dünyayla birlikte ülkemizi de ciddi sorunlar bekliyor

Özersay: Önümüzdeki günlerde tüm dünyayla birlikte ülkemizi de ciddi sorunlar bekliyor
banner45

Halkın Partisi Genel Başkanı Kudret Özersay sosyal medya hesabından Rusya-Ukrayna, NATO ve ABD'nin olası savaş senaryosunda yaşanacak sıkıntıları ele alan konuyu değerlendirdi.

Özarsay, paylaşımında şu ifadelere yer verdi;

banner37
Rusya-Ukrayna ve NATO ekseninde Batı gerginliği tırmanıyor, ABD Başkanı ve Dışişleri Bakanı ABD vatandaşları Ukrayna'yı terk etsin çağrısı yapıyor ve 10 güne kadar Rusya'nın Ukrayna'nın doğusunu askeri olarak işgal etmeye başlayabileceğini açıklıyor. Bu açıklamalar ve diplomatik görüşmelerin sonuçsuz kalması, çökmesi elbet bir bilinçli tırmandırma hamlesi de olabilir. Ancak her durumda bölge ile sınırlı kalmayabilecek bir silahlı çatışma ihtimali çok yükseldi.

Dahası bu gerginlik, tırmanma ve olası çatışma can ve mal kayıpları, evsiz yurtsuz kalacak, göç etmek zorunda bırakılacak masum insanlar yanında dünya ekonomisini de çok fena vuracak gibi görünüyor. Halihazırda sekteye uğrayan ve ciddi şekilde pahalılaşan tedarik zinciri bir yandan, dünya enerji fiyatları ve enerji arzı kesintisi diğer yandan çok ciddi ekonomik bir kriz kapımızda.

Önümüzdeki günlerde tüm dünyayla birlikte ülkemizi de ciddi sorunlar bekliyor. Umarım diplomasi ve aklıselim galip gelir...

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tuğçe ören
Tuğçe ören - 2 yıl Önce

Yaşşa hoca şimdi başladın bizim dilimizden konuşmaya.

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1