banner2
banner34

Özersay: Sokağa çıkma yasağı anlamını yitirdi

Özersay: Sokağa çıkma yasağı anlamını yitirdi
banner45
banner47

Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay,  sosyal medyadan yaptığı açıklama ile gece sokağa çıkma yasağının artık gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Kudret Özersay, sokağa çıkma yasağının virüsün yayılmasını önlemek açısından kayda değer bir etkisi ya da anlamı kaldığını düşünmediğini belirtti.

Kudret Özersay'ın açıklamasının tamam şöyle:

banner37
Geçtiğimiz yıl hükümette olduğumuz dönemde gece belirli bir saatten sonra SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINI esasen iki nedenle yürürlüğe koymuştuk. O dönemde çıkan pozitif vakaların bir bölümü misafirlik benzeri ziyaretlerden kaynaklanıyordu ve sokağa çıkma yasağı ile bu büyük ölçüde önlenebilmişti. Öte yandan üniversitelerin ve iş yerlerinin kapanması nedeniyle gece dışarıda toplu şekilde bir araya gelmeler olduğundan bazı asayiş sorunları yaşanmaya başlamıştı ve bunu engellemek için sokağa çıkma yasağı fayda sağlamıştı.

Şimdi şartlar bir miktar değişmiştir, sokağa çıkma yasağının virüsün yayılmasını önlemek açısından kayda değer bir etkisi ya da anlamı kaldığını düşünmüyorum. Özellikle alkol tüketilen restoran ve meyhanelerde yasağa takılmamak için alkolün çok daha kısa süre içerisinde tüketilip araçlarla sokaklara çıkıldığı; gece yarısından hemen sonra yollarda bazı yığılmaların olduğu; bir şehirden diğerine akşam yemeği için gidip dönmenin eziyete döndüğü; havalimanı ve sınır geçişlerinde fiiliyatta birtakım sıkıntılar yaşandığı ve bunun özellikle turistler bağlamında da sıkıntılar yarattığı gözlemlenmektedir.

Gerek üniversiteler gerekse iş yerleri faaliyete geçtiğinden artık gece geç saatte geçen yıl yaşadığımıza benzer bir asayiş sıkıntısının olacağını da düşünmüyorum. Öte yandan sokağa çıkma yasağı kaldırılırken bulaş riskini artırmamak için eğlence mekanlarının kapanış saatleri yine kısıtlı kalabilir, bunu Sağlık Üst Kurulu değerlendirmelidir. 

Özetle pozitif vakaların kaynağına bakılarak değişen şartlar çerçevesinde salgınla ilgili olarak alınan tedbirlerin gözden geçirilmesi ve değiştirilmesi gerekir. Gece yarısından sonra sokağa çıkma yasağı da bunlardan biridir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1