banner2
banner34

Özersay’dan Güney’e tepki

IGCSE Türkçe sınavında dünya birincisi olan BEAL öğrencisi 15 yaşındaki Berilsu Meral Güney Kıbrıs'ta düzenlenen ödül törenine Kıbrıs Rum Yönetiminin engeli nedeni ile katılamadı.

Özersay’dan Güney’e tepki
banner45

IGCSE Türkçe sınavında dünya birincisi olan 15 yaşındaki Bülent Ecevit Anadolu Lisesi öğrencisi, önce Güney Kıbrıs’a davet edildi, ardından da kökeni nedeniyle Metehan Sınır Kapısı’ndan geri çevrildi.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Özersay, “bu yaklaşım, bu yüzyılda en hafif ifadeyle ayıptır” yorumunda bulundu.

banner37
Özersay’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“IGCSE Türkçe sınavında dünya birincisi olan Bülent Ecevit Anadolu lisesi öğrencisi 15 yaşındaki bir çocuğumuz ödülünü almak üzere güney Kıbrıs’ta törene davet ediliyor ama son gün, son dakika Kıbrıs Rum yönetimi çocuğun güneye geçişine kökeni nedeniyle izin vermiyor.

15 gündür BM kanalıyla diyalog halinde girişim yapmamıza ve öğrencimizin geçişi karşılığında bizim de talep edilen bazı konularda kolaylık sağlama yönünde taahhüt vermiş olmamıza rağmen, Rum yönetimi maalesef ödül törenine dakikalar kala çocuğumuzun Metehan’dan geçişine izin vermeyerek yeni bir ayıba daha imza atmıştır.

Bir çocuğun önce umutlandırılıp sonra hevesini kursağında bırakan bu yaklaşım, bu yüzyılda en hafif ifadeyle ayıptır ve insan hakkı ihlalidir, insani olmaktan çok uzaktır. Küçük bir çocuğa yapılan bu ayıbı kınıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1