banner2
banner34

Özgöçmen: Artık söylenecek söz bulmakta zorlanıyoruz

Özgöçmen: Artık söylenecek söz bulmakta zorlanıyoruz
banner45
banner46

Kıbrıs Türk Hemşireler Ebeler Ssendikası başkanı İbrahim Özgöçmen, PCR ve Antijenlerin ücretlenmesi, kayıtsızlığı teşvik edeceği gibi, temaslı durumuna düşülmesi durumunda insanımızın kendini gizlemesine vesile olabileceği endişesi taşımaktayız dedi.

yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

banner37
Kar tanesi gibi başlayıp sonunda çığa dönüşen günümüzün en ciddievrensen sorunu covid-19 ülkemizde de ağır bir şekilde hissedilmekte iken bu hastalığa yol açan virüsü belirlemede kullanılşan ve etkin bir şekilde tarama yapa bilmemizi sağlayan PCR ve antijen testlerinin ücretli olması yönündeki kararın acilen ve yeniden gözden geçirilerek, ücretsiz testlerin devam ettirilmesi ve aşılama politikalarına ağırlık verilmesi gerekmektedir.

Her işte olduğu gibi bu konuda da sınıfta kalınmıştır.
pozitif vakaların her geçen gün artması, salgının tırmanışının önüne bir türlü geçilememesi, pandemi hastanesinin dolması, pandemi için yeni bir birimin açılmasına yol açmış bu süreçte biz sağlık çalışanlarının uyarıları dilden dile dolaşırken, salgının tek kontrol noktası olan PCR ve antijen testlerinin ani bir kararla ücretli olmasının anlaşılır gibi olmadığını belirtiriz.
Testlerin ücretli olmasının kayıtsızlığı teşvik edeceği gibi, temaslı durumuna düşülmesi durumunda insanımızın kendini gizlemesine vesile olabileceği endişesi taşımaktayız.

Bu vesile ile ülkemizdeki salgının konturolden çıkmasına zemin hazırlanmasına yol açacağı korkusunu ve endişesini yaşamaktayız, bu durum “bir el bombasının pimini çektikten sonra, oturup yaratacağı tahribatı seyretmeye” benzetildi.
Testlerin ücretli olmasının ne ailelerin, ne de işletmelerin bütçelerinin başa çıkabileceği bir durum değildir “Bu belki devlet bütçesi açısından bir artı görülebilir ama yaratacağı kaosun daha büyük maliyetlere yol açacağı aşikardır”.
Özel sektörün bir daha kapanma lüksü olmadığı bu süreçte insanımızı düşünmek ve kapanmamak için, kararın ivedi olarak geri çekilmesi gerekmektedir aldığınız bu karar ile

“Salgının kontrolden çıkmasına teşvik ederken, büyük bir kaosa sürüklenmekten başka işe yaramayacağı” bir gerçektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1