banner2
banner34

Özgöçmen, Belediye Başkanlarını uyardı

Özgöçmen, Belediye Başkanlarını uyardı
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği, evde bakım hizmetleri, ateş, nabız, tansiyon, oral ilaç verilmesi, kan şekeri ölçümü, idrar sondası bakımı veya takılması, yatak yarası bakımı veya pansumanı gibi hizmetlerin birliğe kayıtlı hemşireler tarafından uygulanabileceğini, belediye başkanlarının bilgisine getirdi.

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği Başkanı Ali Özgöçmen yazılı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi;

Tüm Belediye Başkanlarının Bilgisine:

banner37
Evde bakım hizmetleri ve/veya buna benzer ateş, nabız, tansiyon, oral ilaç verilmesi, kan şekeri ölçümü, idrar sondası bakımı veya takılması, yatak yarası bakımı veya pansumanı vs.. gibi hizmetler ancak ve ancak birliğe kayıtlı hemşireler tarafından uygulanabilir veya yürütülebilir. Hemşirelik mezunu olmayan mezun olsa bile birliğe kayıtlı olmayan kimselerin bu görevleri yapmaları ve sürdürmeleri 35/2017 sayılı birlik yasamıza göre yasaklanmış ve aksi hareket edenlere suçlu bulunmaları halinde para veya hapislik cezası alacak şekilde düzenlemiştir.

Tüm belediye başkanlarına görevlerinde başarılı olması dileklerimle hayırlı olmasını diler, yukarıda yazılı sağlık hizmetinde sadece birliğe kayıtlı hemşirelerin çalıştırılabileceği bilgisini paylaşır ve ona göre davranmalarını bekleriz.

Ayrıca Belediyeler Personel Yasasında üniversite mezunu hemşirelerin istihdam edilecek uygun kadronun bulunmadığını bunun düzenlenmesi için tüm belediye başkanlarının gayretle çalışması gerektiği görüşünü paylaşırız.

Saygılarımla

Ali ÖZGÖÇMEN

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği

Başkanı

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1