banner2
banner34

Özgöçmen: Bulaş bu hızla devam ederse tehlikeye gireceğiz

Özgöçmen: Bulaş bu hızla devam ederse tehlikeye gireceğiz
banner45

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, son günlerde artan bulaş oranlarıyla birlikte sağlık sisteminin her an zora girebileceği uyarısında bulunarak vatandaşlara kurallara uymaları çağrısında bulundu. Özgöçmen, son 92 günde 985 pozitif vaka tespit edildiğine dikkat çekerek, bu sayının ciddi bir uyarı olduğunu kaydetti.

Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, Mayıs Tv’de yayınlanan “Son Nokta” programında pandemi süreciyle ilgili gelişmeleri değerlendirdi.

banner37
Özgöçmen, son günlerde pozitif vaka sayısındaki artışın endişe yarattığını ifade ederek, vakaların 92 günde 3 bin 299, son 21 günde ise 958 olarak görülmesinin, sağlık sistemi üzerinde ciddi bir baskı anlamı taşııdığını vurguladı.  İbrahim Özgöçmen, pozitif vakaların bölgelere göre ise dağılımının, 304 Lefkoşa, 279 Mağusa olarak öne çıkarken, Girne’deki vaka sayısının ise 139 olduğunu kaydetti. Özgöçmen, vakaların 48’inin yurtdışı kaynaklı olduğunu, 196 iç bulaşın ise karantina merkezlerinde gözetim altında tutulduğunu ifade etti.

Vakaların bu denli artmasında en büyük nedenin hükümetin yanlış politikalarından kaynaklandığına işaret eden Özgöçmen,  ekonomik kaygılarla gerçekleşen açılımların zor durumda olan insanlar yerine belli çıkar guruplarına yansıdığını kaydetti.

Hükümetin yürürlüğe koyduğu ev karantinası ve elektronik bileklik uygulaması konusunda çok sağlıklı bir sonuca ulaşılacağına inanmadığını belirten Özgöçmen, “Bu uygulamayı ilk kapanmada yapsalardı halk  dönem çok endişeli ve dikkatliydi başarılı olma şansları yüksek olurdu. Ancak zaman içinde vatandaş hükümetin derdine deva olmadığını görünce aş ve iş peşine düştü, siz bu şartlar altında hangi personel veya sistemle insanları nasıl kontrol edebileceksiniz” dedi.

Açıklamalarında, sendika olarak ek mesailer konusunda ortaya koydukları iradenin kasıtlı olarak başka taraflara çekilme gayretini de eleştiren Özgöçmen, “ En haklı talebimizde bizi ülkenin farklı kesimleriyle kaarşı karşıya getirmeye çalışıyorlar, bizim kavgamız salt belli bir zümreinin haklarını kazanmaktan öte toplumun ne kazanacağına yöneliktir” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1