banner2
banner34

Özgöçmen: Dosyalamış olduğumuz Ara Emri İstidası 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi

Özgöçmen: Dosyalamış olduğumuz Ara Emri İstidası 10 Ocak 2022 tarihine ertelendi
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası başkanı İbrahim Özgöçmen Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi'nin "temaslı sağlık çalışanlarının zorunlu çalıştırılması" konusunda açmış oldukları davanın 10 Ocak 2022 tarihine ertelendiğini yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu.

Özgöçmen açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Tüm kamuoyu ve meslektaşlarımızın bilgisine.

banner37
Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, 22/12/2021 tarihinde “Covid 19 pozitif kişi ile temas eden tam aşılı sağlık çalışanları (hatırlatma dozu dahil) kişisel koruyucu ekipmanlarını kullanarak çalışmaya devam edeceklerdir. Bu durumdaki sağlık çalışanları sıfırıncı gün, beşinci gün ve onuncu gün PCR testlerini yineleyecektir.” İbarelerini içeren bir karar almıştır. Bu karar da Sağlık Bakanlığı tarafından 26/12/2021 tarihinde Resmi Gazetede 10. Maddenin 3. Paragrafında yayımlanmıştır.

Bu karar ile ilgili Yüksek İdare Mahkemesi nezdinde bir Dava ve Davaya bağlı bir Ara Emri İstidası dosyalamış bulunmaktayız. İddialarımız esasen üyelerimizin ve hastalarımızın sağlığından duyduğumuz endişelerin temelindedir.

Dosyalamış olduğumuz Ara Emri İstidası bugün (03/11/2022) Muhterem Mahkeme tarafından ele alınmış olup, Muhterem Mahkeme endişelerimizi, mevcut düzenin nasıl olduğunu, hemşire ve ebelerin bu karardan nasıl etkilendiğini dinleme fırsatı bulmuştur. İstida, Davalı konumunda olan Sağlık Bakanlığı’na tebliğ edilmek üzere 10/01/2022 tarihine tehir edilmiştir.

Kamu yararı ve kamu sağlığı odak noktası olan Dava ve İstida sebeplerimize, Sağlık Bakanlığı tarafından nasıl bir yanıt veya savunma verileceği ise büyük merak konusudur.

Haklı olduğumuza inandığımız bu meselemizde her adımı değerli üyelerimizin, çalışma arkadaşlarımızın ve halkın bilgisine getireceğiz. Taktir pek tabi ki Yüce Mahkememizindir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1