banner2
banner34

Özgöçmen: Ebelik mesleği insanın ilk doğduğu andan itibaren başlar

Özgöçmen: Ebelik mesleği insanın ilk doğduğu andan itibaren başlar
banner45
banner47

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Birliği başkanı Ali Özgöçmen Ebeler haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özgöçmen yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

Ebelik mesleği insanın ilk doğduğu andan itibaren başlar. Ebelik doğumu düzenleyen demektir, doğuma yardımcı ve doğum olurken bebeğin sağlıklı olması için yapılan sürecin devamını sağlamaktır. İnsan ilk doğduğunda, doğurana yardımcı olan ebeler, mesleği o günün şartlarından itibaren gerçekleştirir. Ebe sadece doğuma yardım eden kişi değil, doğumun sağlıklı olabilmesi; üremenin sağlıklı gelişmesi için de aynı zamanda bu süreçte insanlığa destek olan kişiler demektir. Ebeler, gebelik olduğu andan itibaren gebe kadının yanında olan sağlıklı doğum yapması, annenin sağlıklı olması için de yardımcı olur. Doğum anında annenin elini tutan ve ona destek sağlayandır. Tüm almış olduğu bilgi, birikim ve becerileri anne ve bebeğe uygulayandır. Bütün bunlara baktığımızda; yüzyılların geçmesi, insanlığın devam etmesi ebelik mesleğinin de yükselmesini beraberinde getirmiştir. Ebelik mesleği ulvi, saygın ve tabi ki özveri isteyen bir meslektir.

banner37
İşte bu kıymetli meslek ülkemizde de birliğimiz çatısı altında örgütlenmiş ve örgütlenmeye devam etmektedir. Hem kamu sağlık alanında hem de özel sektörde hizmetlerini sürdüren ebelerin ülkemizdeki sayıları yeterli olmamakla birlikte bu konuda teşvik edici makamların gerekli önemi göstermeleri son derece önem arz etmektedir.

Hatta 2017 yılından bu yana kamu sağlık sistemine ebe istihdamı yapılmamış ve gelinen noktada kadın doğum kliniklerinin selameti tehlike altında olmaktadır. Doğası gereği başta sağlık bakanlığı ve hükümetin konu hakkında ivedi atımları atması zaruridir.

Pandemide de göstermiş oldukları çaba gayret ve başarıları için bir kez daha ebelerimize teşekkür eder dünyada ve ülkemizde ebelerimizin 5 Mayıs Dünya Ebeler günü kutlar sevgi ve saygılarımızı sunarız.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1