banner2
banner34

Özgöçmen: Sağlıkçılar çok yoruldu

Özgöçmen: Sağlıkçılar çok yoruldu
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası Başkanı İbrahim Özgöçmen, sağlıkta pandemi öncesi var olan sorunların salgınla birlikte katlanarak çoğaldığına dikkat çekere, “İş yükü sürekli artan sağlık çalışkanları artık çok yoruldu takviye yapılmazsa sistem çökebilir” dedi

İbrahim Özgöçmen, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında sağlıkta yaşanan sorunlara değindi.

banner37
Özgöçmen, dünyayı kasıp kavuran Kovid 19 pandemisinin ülkenin zaten sıkıntılı olan sağlık sektörüne ekstra yükler bindirerek sağlıkçıları çok yorduğunu kaydetti. Özgöçmen tüm olumsuzluklara rağmen zaman mevhumu gözetmeden görev yapan bir sağlık ordusu olmasına karşın ne hükümet ne de sağlık bakanlığından gerekli destek ve katkıyı alamadıklarını belirtti.

İbrahim Özgöçmen, “ Yıllardır hastanelerdeki hemşire, doktor ve sağlıkçı eksikliği konusunda ilgilileri uyarmamıza rağmen hükümetler bu soruna köklü bir çözüm yapma yerine torpil ve partili tercihleriyle yaşanan sorunu daha da büyüttüler” şeklinde konuştu.

Özgöçmen, sağlık sektörü içinde yer alan bir sendika olarak yaklaşık 2 buçuk aydır sağlık bakanı Pilli’den randevu bile alamadıklarını ifade etti.

İbrahim Özgöçmen, aylardır mücadele eden meslektaşlarının 5 aydan beri ek mesailerini alamadıklarına da dikkat çekerek, “Maliye bakanı Dursun Oğuz Pazartesi günü sorunu görüşmek için randevu verdi. Sn Bakanın bu konuda ne düşündüğünü öğrendikten sonra sendika olarak yeni bir yol haritası belirleyeceğiz” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1