banner2
banner34

Özgöçmen: Üyelerimize teşekkür edilmesi gerekirken bakanlık tarafından suçlanmaya çalışmaları kabul edilemez

Özgöçmen: Üyelerimize teşekkür edilmesi gerekirken bakanlık tarafından suçlanmaya çalışmaları kabul edilemez
banner45

Kıbrıs Türk Hemşireler ve Ebeler Sendikası başkanı İbrahim Özgöçmen  Kalkanlı Yaşam Evi ile alakalı açıklamada bulundu. Özgöçmen, Teşkilat şeması bulunmayan bu yere bugüne kadar gönüllü olarak giden meslektaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür edilmesi gerekirken bakanlık tarafından suçlanmaya çalışmaları kabul edilemez dedi.

Özgöçmen açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

Tüm kamuoyunun bilgisine;

Bilindiği üzere hemşire ve ebe meslektaşlarımız, Sağlık Bakanlığı'na bağlı bulunan Yataklı Tedavi Kurumları Dairesi ve Temel Sağlık Hizmetleri Dairelerine bağlı olarak çalışmaktadırlar. Yapılan inceleme ve Değerlendirme sonucunda Kalkanlı Yaşam Evi'nin her iki kuruma da yasal olarak bağlı olmadığı aşikâr ortada iken Kalkanlı Yaşam Evi'nin herhangi bir yasal mevzuatı ve teşkilat şeması bulunmamaktadır. Yukarıda da ifade etmiş olduğumuz vb. nedenlerden ötürü Sağlık Bakanlığı'nın Kalkanlı Yaşam Evi'ne herhangi bir kamu sağlık çalışanı görevlendirmesini yasal olarak yapamayacağını da belirtmekte fayda görüyoruz.

Son zamanlarda gerek yazılı, gerekse görsel basında Kalkanlı Yaşam Evi ile alakalı olumsuz haberler çıkmış ve bu olumsuz haberler soncunda Sağlık Bakanlığı'nın tutumu yakinen izlenmiş ve takip edilmiş olup bakanlığın tutarsız Davranışları ve/veya yanlı adımları kabul edilemez bir noktaya gelmiştir.

Sağlık Bakanlığı ile yapmış olduğumuz tüm görüşmeler neticesinde mevcut tutumu değişmemiştir. Nitekim mevzuatı ve teşkilat şeması bulunmayan Kalkanlı Yaşam Evi'nde Doğan en ufak sorunda sürekli olarak hemşirelerin suçlanması ve iftiraya maruz Kalmaları artık ciddi boyutlara ulaşmıştır.

banner37
Teşkilat şeması bulunmayan bu yere bugüne kadar gönüllü olarak giden meslektaşlarımıza ve üyelerimize teşekkür edilmesi gerekirken bakanlık tarafından suçlanmaya çalışmaları kabul edilemezdir. )

Artık bu yasal olmayan çalışma şekline yeter ve dur diyoruz. Herhangi bir üyemizin zarar görmemesi adına Sendikamız üyesi hiçbir meslektaşımızı burada Çalıştırmayacağımızı bildirirken, yine hiçbir üyemizin de Kalkanlı Yaşam Evi'ne Görevlendirilmesini kabul etmediğimizi ve etmeyeceğimizi açık bir şekilde beyan ederiz.

Bu konuda Sağlık Bakanlığı'nın sürdüreceği tutumun ve yaklaşımın sendikamızın alacağı Kararlara yön verip etkileyeceğini belirtirken, görevlendirmesi Kalkanlı Yaşam Evi'ne yasal olmayan bir şekilde çıkarılan meslektaşlarımızın da kendi görev yerlerinde Çalışacağını bildiririz.

Bakanlık tarafından üyelerimize usulsüz bir şekilde görevlendirme yazılarak buraya Gönderilmeye çalışılması sonucu buraya gitmeyi reddeden üyemize baskı ve/veya Herhangi bir tehdit olması halinde ise yasal haklarımızı kullanacağımızı belirtiriz.

Saygılarımızla

KTHES

BAŞKAN

İBRAHİM ÖZGÖÇMEN

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1