banner2
banner34

Özkurt, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü dolayısıyla mesaj yayınladı

Özkurt, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü  dolayısıyla mesaj yayınladı
banner45

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle mesaj yayımladı, tüm medya çalışanlarının günü kutladı.

Özkurt,yayımladığı mesajda, medyanın, kamu yararı gözeterek toplumun çeşitliliğini yansıtacak şekilde her görüşe yer vermesi gerektiğini ifade etti.

banner37
Özkurt medyanın, çoğulcu bir yapıyı aktarmanın temel görevleri arasında olduğunun farkında olarak,temel görevlerini unutmadan, haber aktarımında gerçeklik ve doğruluktan sapmadan mesleğin standartlarını koruması gerektiğini vurguladı.

Medyanın günlük çıkarlar ve menfaatler uğruna propaganda alanı olarak kullanılmaması gerektiğine işaret eden Özkurt, toplumda demokrasinin sağlıklı işleyebilmesi için üstüne düşen görevi layıkıyla yapması gerektiğini belirtti.

“Medya yönetiminde gerçek medya profesyonellerinin bulunması mesleki değerlerin korunması açısından son derece önemlidir” diyen Özkurt mesajında, tüm BRTK çalışanları ve medyayı meslek olarak icra edenlerin Dünya Basın Özgürlüğü Günü’nü kutladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1