banner2
banner34

Öztabay: Pandemi kadına şiddeti yüzde 30 artırdı

Öztabay: Pandemi kadına şiddeti yüzde 30 artırdı
banner45
banner46

Avukat Ayşe Öztabay, Kovit 19 Pandemisinin kadına yönelik şiddet vakalarını tetiklediğini belirtti. Öztabay, “Bugün dünya verilerine baktığımızda salgınla birlikte zaten var olan kadınlara karşı şiddet vakalarında yüzde 30 bir artış gözlemlenmektedir. Bu artışa KKTC de dahildir” dedi.

banner37
Avukat Ayşe Öztabay, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında yaptığı açıklamada, pandeminin kriminal vakalar ve kadına yönelik şiddeti artırdığını belirtti. Bu artışın istatistik verilere yansıdığına dikkat çeken Öztabay, çeşitli ülkelerin salgınla mücadelelerini sürdürürken diğer yandan da aile içi şiddetin önüne geçilmesine yönelik bir dizi tedbir aldığını kaydetti.

Öztabay, “KKTC’de maalesef bir yönetim zafiyeti olması nedeniyle bırakın kadına karşı önlem almayı, pandemiyle bile doğru dürüst mücadele edilemiyor” şeklinde konuştu.

Eve kapanmayla birlikte şiddet mağduru kadınların büyük bir tehlike altında olduğunu anlatan Öztabay, bu noktada devletin yanında  belediyelere ve sivil toplum örgütlerine büyük görevler düştüğünü belirtti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1