banner2
banner34

Öztürkler: Güngör’ün kullanım kapasitesi tamamen doldu

Öztürkler: Güngör’ün kullanım kapasitesi tamamen doldu
banner45
banner46

İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler, Güngör Çöplüğü ile ilgili 2010 yılında İçişleri Bakanlığı’nın sorumlu kılındığı, alanın izlenmesi ve denetlenmesi konusunda Turizm ve Çevre Bakanlığı’nın da sorumluluğu olduğunu, ihale konusunu Maliye Bakanlığı’nın devraldığını söyledi.

28 belediyeden 11’inin çöplerini Güngör’e götürdüğünü belirten Öztürkler, oradaki 2 lotun yetersiz olduğunu, yangına da sıkışan metan gazının neden olduğunu, 2-3 yılda orada 10-11 kez büyüklü küçüklü yangın çıktığını ifade etti.

banner37
Metan gazına su dökülmesinin patlamaya neden olabileceğini, yangının söndürülmesi için buraya toprak götürüldüğünü belirten Öztürkler, “Yangının yüzde 90’ı kontrol altında ama bu aşamada metan gazının sönmesi mümkün değil” dedi.

Öztürkler, yeni lotların buraya taşınması, geri dönüşüm ve elektrik konusunda adıma atılması gerektiğini söyleyerek, çöplerin yüzde 50’sinin geri dönüşümde kullanılabilecekken bunun yapılmadığına işaret etti.

Öztürkler, “Güngör’ün kullanım kapasitesi tamamen doldu. İhale de önemli, ihtiyaçlara cevap verecek şekilde olması önemli” dedi.

Çatalköy ve Esentepe belediyelerine ait alanlarda çıkan yangınlara da değinen Öztürkler, diğer çöp alanlarının doğru ve sistematik şekilde yönetilmesi gerektiğini söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1