banner2
banner34

Öztürkler: Yasal olmayan kişilere vatandaşlık verilecek gibi bir söylemimiz yok

Öztürkler: Yasal olmayan kişilere vatandaşlık verilecek gibi bir söylemimiz yok
banner45

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin ardından İçişleri Bakanı Ziya Öztürkler kürsüye çıkarak, Şahali’nin Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC yurttaşlığı konusundaki söylemlerine yönelttiği eleştirilere yanıt verdi.

banner37
Öztürkler, Lapta'daki 1 buçuk saat süren toplantıda, bir kişinin “14 yıla yakındır ülkede olduğunu, çalışma izinlerinin olduğunu ama bürokratik sıkıntılarla karşılaştığını ve dosyalarının kaybolduğunu” söylemesi üzene yasal hakları olan kişilere, sosyal ve ekonomik süreçlerini tamamlamışsa vatandaşlık hakkını vereceklerini ilettiklerini anlattı.

“Yaklaşık 1 aydır İçişleri Bakanı olarak görevdeyim. Çok okuyor, pek çok dosya inceliyorum. CTP’den 5 arkadaşın bakanlık yaptığını gördüm. Yasal süreçlerini tamamlayan kişilere CTP’li bakanların da yardımcı olduğunu gördüm. Bizim de yaptığımız uygulama bu şekilde. Yasal olmayan kişilere vatandaşlık verilecek gibi bir söylemimiz yok” diyen Öztürkler, “Vatandaşlıkların kolaylaştırılacağı konusunda size bir telkin oldu mu?” sorusuna telkin olmadığı yanıtını verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1