banner2
banner34

Özyiğit BRT'ye Konuştu

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan Günün Panoraması’nda hükümet kurma çalışmaları ve partisinin sürece yönelik duruşunu değerlendirdi.

Özyiğit BRT'ye Konuştu
banner45

Özyiğit, dün Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile mecliste temsil edilen partiler olarak bir bilgi alışverişinde bulunduklarını belirterek, öğleden sonra da CTP Genel Başkanı Mehmet Ali Talat’la biraraya geldiklerini açıkladı.

Her iki görüşmeyi de “Fikir teatisi” olarak nitelendiren Cemal Özyiğit, partisinin koalisyon ortaklığı konusunda tavrının net olduğunu söyledi.

Özyiğit,“Biz bir ortaklığı reddetmemekle birlikte bir takım prensipleri ortaya koyuyoruz bunlar da öncelikli olarak Kıbrıs Türkü’ne dayatılan Ekonomik Protokol yerine bir çıkış programı ve hükümet programına seçim tarihinin not edilmesidir” dedi.

banner37
Ekonomik Protokolün içindeki maddeleri incelediklerinde bunun tam anlamıyla Kıbrıs Türkü’nü yoketmeye yönelik bir plan olduğunu savunan Özyiğit, “TDP’nin böyle bir iradeye ortak olması sözkonusu değil” diye konuştu.

TDP’yle bir ortaklık kurma niyetinde olanların bu prensipleri bilerek masaya gelmesi gerektiğini vurgulayan Özyiğit, “Biz sırf hükümette yer alacağız diye imzacı bir pozisyona bürünemeyiz” dedi.

Cemal Özyiğit Parti Meclisi’nin ise yarın akşam toplanarak süreci enine boyuna tartışacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK: BRTK 

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2016, 14:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1