banner2
banner34

Özyiğit: “Muhtarlara Hak Ettikleri İtibarı Geri Vereceğiz”

Özyiğit: “Muhtarlara Hak Ettikleri İtibarı Geri Vereceğiz”
banner45
banner46

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit ile Milletvekili adayları dün Lefke ve Güzelyurt bölgesi muhtarlarıyla bir araya geldi. Sohbet toplantısı şeklinde geçen görüşmede muhtarların sorunları konuşuldu, sorularına yanıt verildi, TDP’nin plan ve projeleri aktarıldı. 

banner37
Parti basın bürosunun açıklamasına göre TDP Başkanı Özyiğit, özellikle son yıllarda hükümetlerin hatalı karar ve uygulamaları nedeniyle muhtarların itibarsızlaştırıldığına dikkat çekerek, muhtarların yerel yönetimler ve kaymakamlıklarla ilişkileri artırılarak, iş birliğinin sağlanacağını ve görev ve yetkilerinin tekrardan düzenleneceğini vurguladı. Katılımcı demokrasi anlayışı çerçevesinde muhtarlarla beraber çalışarak muhtarlara hak ettikleri itibarı geri kazandıracaklarını belirten Özyiğit, muhtarların üstlendikleri görevin geçmişte de günümüzde de önemli olduğunu söyledi.

“PLANLI NÜFUS VE EKONOMİ İÇİN MUHTARLARA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Cemal Özyiğit, muhtarların geçmişte kendi köyü ya da mahallesindeki doğum-ölüm, gelen ve ayrılanların kaydını tuttuğunu, bu sayede eğitim, öğretim yaşına gelen çocukların okullara gidip kimin okula yazılıp yazılmadığını tespit etiğini anımsattı. Planlı nüfus ve planlı bir ekonomi için muhtarlara çok önemli görevler düştüğünü belirten Özyiğit, bu çerçevede muhtarlara gerekli yetkilerin verilip, doğumdan, adaya gelen öğrencilere kadar denetim mekanizmasının işlemesi gerektiğini kaydetti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1