banner2
banner34

Özyiğit: Ne yaptığını bilmez bir hükümetle karşı karşıyayız

Özyiğit: Ne yaptığını bilmez bir hükümetle karşı karşıyayız
banner45

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, KKTC’de pandemi öncesi zaten var olan sıkıntıların salgınla birlikte katlanarak sürdüğüne işaret ederek, bunun da en büyük sorumlusunun ne yaptığını bilmeyen azınlık hükümetinden kaynaklandığını belirtti.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Kıbrıs Net Haber Web TV’de yayınlanan “Pusula” programında ülke gündemini değerlendirdi. Özyiğit, ekonomik sıkıntının had safhada olduğu bir ortamda sırf Türkiye’ye “Bakın ev ödevimizi yapıyoruz ve kemer sıkıyoruz” mesajı vermek amacıyla meclisin açık olduğu bir dönemde Kanun Hükmünde Kararnameyle çalışanın hakkı olan Hayat Pahalılığını 4 ay boyunca dondurma kararı alınmasını kabul etmeyeceklerini söyledi. Özyiğit parti olarak sendikaların grev ve eylem kararlarını desteklediklerini ve birlikte hareket edeceklerini kaydetti.

“Ne yaptığını bilmez bir hükümetle karşı karşıyayız” diyen Özyiğit, hükümetin bu süreçte doğru kararlar alması gerekirken faturayı zaten çıkmazda olan vatandaşa kesmeye çalıştığını ifade etti.

“Biz yaparız olur” mantığı sonucu geminin karaya oturduğuna atıfta bulunan Cemal Özyiğit, Türkiye ile son imzalanan protokol çerçevesinde ülkeye 3 Trilyon 730 Milyon bir kaynak aktarılacağının söylenmesine karşın, Maliye Bakanının Türkiye’den tek bir kuruş dahi gelmedi diyerek Merkez Bankasından avans alarak ödeme yapabildiğini anımsattı.

banner37
Özyiğit, vatandaşın çok zor durumda olduğunu belirterek, dövizdeki artışın da bu sıkıntıların daha da büyümesine neden olduğunu ifade etti. “Çarşıda yaprak kıpırdamıyor, 57 bin yardım talebi aldılar bunun ancak 37 binini zar zor ödeyebildiler, diğerlerinin durumu meçhul, dünya hibe destekleriyle süreci yönetirken bizde ise tam tersi, dara düşen insana yüksek faizlerle borçlanması öneriliyor” dedi.

Parti olarak pandeminin başından beri hükümet edenlere bir dizi önlemler paketi sunduklarını anlatan Özyiğit, bunların hiç birinin dikkate alınmadığını kaydetti.

Açıklamalarında, Tiyatro, sinema ve benzeri aktivitelerin yasak olduğu bir dönemde pandemi kuralları da dikkate alınmadan galası yapılan “Bir Zamanlar Kıbrıs” dizisiyle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özyiğit, “2-3 dakikasına baktım gerçeklerle alakası yok, TDP olarak diziyi izleyip bu konudaki gerekli açıklamaları daha sonra yapacağız, ancak şunu söyleyebilirim böyle yalan yanlış bir yol izleyeceklerine o dönemleri yaşayan ve bugün hayatta olan insanlardan en azından görüş alabilirlerdi” şeklinde konuştu.

Bir eğitimci olarak yüz yüze eğitimin mutlaka aaçılması gerektiğini savunanlardan olduğunu ifade eden Cemal Özyiğit, “bakan aşılama olmadan eğitim başlamayacak dedi ancak sözünde duramadı. Yüz yüze eğitim olmazsa olmaz sadece 12’nci sınıflar değil, 8, 5 ve 1’nci sınıflar da mutlaka açılmalı, ancak altyapı ve gerekli tedbirler alındıktan sonra bu hayat bulmalı” dedi.

Cenevre’de gerçekleşecek 5+BM toplantısıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Özyiğit, uluslararası aktörler ve AB’nin sürece yönelik bu kadar istekli olduğu bir dönemde masaya Egemen İki Devlet teziyle gitmenin Kıbrıslı Türklere büyük zarar vereceğini ifade etti. “ Tatar’ın ağızından çıkacak cümleler bu halkın geleceğini belirleyecek, bu aşamada çok dikkatli ve uyanık olmalıyız” şekinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1