banner2
banner34

Özyiğit: Sağlığı elverişli tüm bireyler kan bağışı yapsın

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Genel Başkan Ahmet Ulubay ve Genel Sekreter Kemal Buba’dan oluşan Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nden bir heyeti kabul ederek görüştü.

Özyiğit: Sağlığı elverişli tüm bireyler kan bağışı yapsın
banner45

 

TDP Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ve yaklaşık bir saat süren görüşmede, Ulubay TDP Genel Başkanı Özyiğit’e bir de plaket takdim etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Deneği Başkanı Ahmet Ulubay görüşmede derneğin tarihi ve çalışmaları hakkında bilgi vererek, TDP’den gerek yaptıkları çalışmalar, gerekse de Meclis’teki Yasa Tasarısı hakkında destek talep etti.

1974 yılında kurulan ve ülkede bugün 20 şubesi bulunan Kuzey Kıbrıs Kızılay’ın tamamen gönüllülük üzerine insani konularda çalıştığını belirten Ulubay, derneğin Uluslararası Kızılay Federasyonuna da üye olduğunu söyledi.

Kızılayın dünyada ve ülkemizde psikososyal hizmetler ile kan ve mültecilerle ilgili insani konularda faaliyet gösterdiğini
belirten Ulubay, ülkemizde mültecilerle ilgili yasal düzenleme olmamasının çok ciddi bir eksiklik olduğunu, özellikle uluslararası toplantılarda bunun sıkıntılarını yaşamakta olduklarını ifade etti.

6 ay önce Türk Kızılayı ile birlikte sürekli kan bağışı ile ilgili bir proje ürettiklerini belirterek proje hakkında bilgiler veren Ulubay, devletin de bu çalışmalara mutlaka katkı koyması gerektiğini söyledi.

banner37
Proje çerçevesinde yıl sonuna kadar kan ihtiyacı sorununu çözmek amacında olduklarını belirten Ulubay, bu hedef doğrultusunda yoğun bir çalışma içinde olduklarını ifade etti.

Ulubay, konuşmasında ayrıca, gerek derneğin çalışmaları, gerekse de Meclis’teki yasa konusunda TDP’den destek talebinde de bulundu.

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, kan ihtiyacı konusunun ülkenin en önemli sorunlarının başında geldiğini belirterek, gerek
Meclis’teki yasa, gerekse de yapılan çalışmalarla ilgili TDP olarak gerekli desteği vereceklerini vurguladı.

Ülkedeki kan sıkıntısının kampanya ve bağışlarla giderilmeye çalışıldığını, TDP olarak kendilerinin de zaman zaman kan bağış kampanyası düzenlediklerini anımsatan Özyiğit, hayati öneme haiz kanın düzenli ve sürekli toplanabilmesinin önemine dikkat çekti ve bu konuda devlete çok önemli sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Özyiğit, kan toplama konusunda Kuzey Kıbrıs Türk Kızılay Derneği’nin sahip olduğu aracın kullanımı için desteğe ihtiyaç olmasına rağmen, hükümet ile Sağlık Bakanlığının bu konuya destek vermemesini anlamakta zorlandıklarını söyledi.

Bu sorun çoktan çözülmeliydi diyen Özyiğit, aracın kullanımının sağlanması konusunda, ilgili makamların dernekle temasa geçip sorunu çözmeleri çağrısında bulundu.

Yasal eksiklik konusunun önemli bir nokta olduğunu belirten Özyiğit, gerek derneğin çalışmaları, gerekse de Meclis’te bekletilen yasa konusunda desteğe hazır olduklarını belirtti.

Özyiğit, sağlığı elverişli tüm bireylerin kan bağışı yapması konusunda da çağrıda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2017, 10:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1