banner2
banner34

Özyiğit: TDP emin adımlarla ilerliyor

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Genişletilmiş İlçe Yönetim Kurulu toplantısı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi

Özyiğit: TDP emin adımlarla ilerliyor
banner45

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, toplumun, adalet ve eşitlikten yoksun, çıkara dayalı bu düzeni değiştirmekte kararlı olduğunu belirterek, "7 Ocak değişimin, dönüşümün başlangıcı olacaktır. TDP de bu değişimin, dönüşümün öncüsü olacaktır. TDP bu yolda emin adımlarla ilerliyor" dedi.

TDP olarak toplumun karşısına donanımlı adaylar ve içerikli manifesto ile çıkmak için ciddi ve yoğun bir çalışma yürüttüklerini, geçtiğimiz hafta sonu seçim manifestosunun tamamlandığını, aday adaylığı başvurularının ise Cuma günü sona ereceğini belirten Özyiğit, "TDP, bu ülkenin geleceğinde mutlaka kilit rol oynayacaktır" dedi.

TDP Lefkoşa Genişletilmiş İlçe Yönetim Kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Genel Başkan Cemal Özyiğit, LTB Başkanı Mehmet Harmancı, parti yetkilileri, aday adayları ve üyelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen toplantıda, erken seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunularak, izlenecek yol haritası belirlendi. Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci'nin açılış konuşmasıyla başlayan ve Genel Sekreter Asım İdris ile Genel Başkan Özyiğit'in birer konuşma gerçekleştirdiği toplantıda ayrıca, parti çalışmaları ve seçim sistemine yönelik de bilgiler verildi.

-Cemal Özyiğit-

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, öncelikle yaşanan yoğun katılımın, gözlerdeki heyecanın ve yüksek motivasyonun son derece önemli olduğunu vurguladı. 7 Ocak seçimlerinin önümüzdeki dönemde kilit bir öneme sahip olduğunu söyleyen Özyiğit, bu önemin, hem iç, hem de dış siyasette önümüzdeki yılın başından itibaren hissedileceğini belirtti.

Üye ve sempatizanların katkısı ve güç birliğinin yanı sıra toplumun desteğinin, şu ana kadar ortaya çıkan aday adaylarına yönelik gösterilen destek ve ilginin doğru çizgide ilerlediklerinin göstergesi olduğunu belirten Özyiğit, "Toplumumuza verdiğimiz söz doğrultusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Geleneğimizin bize öğretisi olan temizlik ve şeffaflıktan ödün vermeden, sosyal demokrat değerlere sahip çıkarak ve o doğrultuda politika üreterek ilerlemeye devam ediyoruz. Toplumdan aldığımız destek bir yandan bizleri güçlendirirken, aynı zamanda motivasyon kaynağımız da olmaktadır. Toplumla birlikte yürüyerek, sonuca varacağımıza olan inancımız tamdır" dedi.

banner37
Toplumun yapısal sorunlarının ve beklentilerin farkında olduklarını belirten Özyiğit,  "TDP mutlaka vatandaşın yaşamına dokunacak. Alım gücünü koruyarak geliştirecek. Sosyal devletin olmazsa olmazları olan eğitim ve sağlıkta ciddi adımlar atacak. Bu konularda geçmişte yaptıklarımız zaten referansımızdır. Özel sektörde çalışanlarla ilgili zaten birçok çalışmamız bulunmaktadır. Bağımsızlık Yolu ile birlikte hazırlayarak Meclis'e yasa tasarısını da sunduğumuz özelde sendikalaşma hayat bulmalıdır. Hafta  sonu düzenlediğimiz 2018 seçim strateji toplantısında da tüm konularla ilgili çalışmalar tamamlanmıştır. Bunları da önümüzdeki günlerde toplumumuzla paylaşacağız" dedi.

-Asım İdris-

TDP Genel Sekreteri Asım İdris, uzunca bir süredir erken seçimlere yönelik son derece dikkatli ve özenli bir hazırlık yaptıklarını belirterek, 7 Ocak'taki seçimlere her yönüyle hazır bir parti olarak katılacaklarını belirtti. Ülkede eğitimden sağlığa, turizmden trafiğe kadar her alanda ciddi sorunlar yaşandığını, ancak son seçimlerin ardından sırasıyla göreve gelen CTP-DP, CTP-UBP ve UBP-DP hükümetlerinin sorunlara çare olmak bir yana sorunları daha da derinleştirdiklerini belirten İdris, yıllardır hükümete gelen bu partilerin neler yapacaklarının veya yapamayacaklarının artık çok net ortada olduğunu belirtti.

Ülkenin geleceğini tehlikeye atan, ileride ciddi sıkıntılar yaratacak olaylar karşısında kimsenin elini 'arı kovanına' sokmak istemediğini, ancak kendilerinin korkmadan, çekinmeden görüşlerini söylediklerini belirten İdris, "Bizim dayanağımız da, inancımızın kaynağı da toplumumuzdur" dedi. Toplumun artık temiz siyaset anlayışı ile adil ve temiz bir yönetim istediğini belirten İdris, "Birileri çıkmış 'Biz temiziz', Biz Yapacağız' diyor. Daha göreve gelmeden, icraatta bulunmadan istediğin kadar temiziz de. Esas önemli olan belli makamlara gelip temiz kalabilmek, toplum yararına icraat yapmaktır. TDP olarak geçmişimizle, görevde bulunduğumuz makamlarda yaptığımız icraatlarla bunu ispatladık" ifadelerini kullandı.

-Özmen Birinci-

TDP Lefkoşa İlçe Başkanı Özmen Birinci de öncelikle gecede yaşanan yoğun katılımdan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm katılanlara teşekkür etti.

Lefkoşa İlçesi olarak seçimlere yönelik çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özmen Birinci, "Lefkoşa'da var olan gücümüzü çok daha yukarılara taşıyacağız. Var olan potansiyelin, var olan desteğin farkındayız. Çok daha fazla çalışarak, çok daha fazla üreterek toplumla birlikte bu yolu yürümeye devam edeceğiz ve aydınlık yarınları birlikte yaratacağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Kasım 2017, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1