banner2
banner34

Paç’a beklenmedik emeklilik

Yüksek Askeri Şura, geçen yıl Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı görevine atanan Korgeneral Ömer Paç’ı emekliliğe sevk etti

Paç’a beklenmedik emeklilik
banner45

 

EMEKLİLİK KARARI:

Türkiye’de önceki gün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura’da kuvvet komutanlarında yaşanan sürprizlerin ardından, bir sürpriz de Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’nda yaşandı. Orgeneral olması beklenen Barış Kuvvetleri Komutanı Ömer Paç emekliye sevk edildi

GKK BELİRSİZ:
Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Yılmaz Yıldırım ile ilgili herhangi bir bilgi kamuoyuna yansımadı. Geçtiğimiz yıl tümgeneralliğe terfi ettirilen Yılmaz Yıldırım’ın aynı rütbede kalması bekleniyor

banner37
Türkiye’de önceki gün gerçekleştirilen Yüksek Askeri Şura ile bazı komutanlara terfi bazı komutanlara ise emeklilik veya görev süresi uzatma kararı alındı.

Özellikle kuvvet komutanlarının tümünün birden emekliye sevk edilip yeni komutanların atanmasının ardından Kıbrıs’ta da bir değişikliğe gidilip gidilmeyeceği merak konusu olmuştu. Geçen sene Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilen Korgeneral Ömer Paç, sürpriz bir şekilde emekliye sevk edilen generaller arasında yer aldı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararları kapsamında, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Ömer Paç, eski Harp Akademileri Komutanı Korgeneral Tahir Bekiroğlu, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Hasan Uşaklıoğlu emekliye sevk edildi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü ile Ankara Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanı Tuğgeneral Bülent Tuğrul da emekliye sevk edilen isimler oldu. “Askeri yargının bir numaralı isimleri” olarak bilinen Askeri Yüksek İdare Mahkemesi Başkanı Tümgeneral Abdullah Arslan ile Askeri Yargıtay Başkanı Tuğamiral Ahmet Zeki Liman emekli edilen isimler arasında yer aldı.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde dün gerçekleştirilen YAŞ toplantısında, Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli general, amiral ve albaylardan bir üst rütbeye yükseltilecekler, görev süresi uzatılacaklar, kadrosuzluk ve yaş haddinden emekliye sevk edileceklerin durumları karara bağlandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2017, 06:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1