banner2
banner34

Paşa: Bu ortamda Savunma Bütçesine ayrılan bu kadar kaynağa ne gerek var

Paşa: Bu ortamda Savunma Bütçesine ayrılan bu kadar kaynağa ne gerek var
banner45

Aktivist Halil Paşa Kovid 19’la birlikte dünyada yeni bir yaşam şekli oluştuğuna dikkat çekerek, adanın kuzeyinin bu şekle ayak uydurabilmesi için üretimi artırıp gereksiz harcama ve ayrıcalıklı politikaları bir kenara bırakması mgerektiğini söyledi.

Aktivist Halil Paşa, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Paşa salgınla birlikte üretimin azaldığına dikkat çekerek, “Her yer kapandı üretim adeta durma noktasına geldi insanlar işsiz ve aşsız kalmaya başladı, buna bir de son dönemlerde dövizde yaşanan patlama eklenince dar gelirli kesim için hayat daha da zorlaştı” dedi.

Dünyanın 1929 Buhranına yaklaşan ciddi bir bunalım içine girdiğine işaret eden Paşa, ABD, İngiltere ve Almanya gibi ülkelere baktığımızda onlar ekonominin daralan bu aşamasında piyasaya para pompalarken Türkiye ve bizde ise maalesef bunun tam tersi uygulanıyor, hal böyle olunca da kapanan iş yerleri sonucu ülkede işsizler ordusu oluşmaya başladı” şeklinde konuştu.

banner37
Bu ortamda devletin teşvik ve destek vereceği sektörleri iyi belirleyip verdiği katkıyı denetlemesinin önemine değinen Halil Paşa, 2019 yılında Turizm teşviklerinin büyük bir kısmının  sadece 3 acenteye verilmesinin manasını anlamadığını kaydetti.

Devletin acilen Denetim Dairesini oluşturup piyasayı denetlemesinin önemine vurgu yapan Halil Paşa, aksi tekdirde bu ortamda zenginin daha zengin fakirin de daha fakirleşeceği adaletten uzak bir yapı oluşacağını ifade etti.

Bütün dünyanın Kovid 19’la savaştığı bir ortamda KKTC bütçesinde savunma bütçesine bu kadar çok pay ayrılmasına anlam veremediğine dikkat çeken Paşa, “ Biz bu koşullarda savaşa mı gireceğiz de bu kadar parayı topa tüfeğe yatırıyoruz, bunu anlamam mümkün değil, buralardan keseceğiniz paraları kapanan sektörlerin yeniden canlanıp ekonomiye kazandırılması anlamında kullanabilirsiniz” dedi.

Servet Vergisine karşı olmamakla birlikte bunu yapacak siyasi otorite ve deneyim sahibi bürokrasinin olmadığını belirten Halil Paşa, “Bu hükümet dün vergisini affettiği işverenden hangi otoriteyi kullanarak servet vergisi toplayacak” diye sordu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1