banner2
banner34

Paşa: Gençler sokakları 1968 kuşağından devraldı , bu umut verici

Paşa: Gençler sokakları 1968 kuşağından devraldı , bu umut verici
banner45
banner46

Aktivist Halil Paşa, Cumartesi gerçekleşen eylemde verilen Federal Kıbrıs mesajı kadar Kıbrıslı Türk ve Rum gençlerin sokakları 1968 kuşağından devralmasının en umut verici yanı olduğunu kaydetti. Paşa, “Cumartesi günü pırıl pırıl gençlerimiz ülkelerinin geleceğine sahip çıktılar ve ortak bir gelecek için birlikte dünyaya önemli mesajlar verdiler” dedi.

Aktivist Halil Paşa, Mayıs TV’de yayınlanan “Son Nokta” programında gündemi değerlendirdi. Paşa, Birleşmiş Milletlerin Cenevre zirvesinde ortak zemin konusunda sondaj yapacağını belirterek, “Bu çerçevede gerçekleşen toplantıda maalesef  Kıbrıs Türk tarafı yok, onun yerine Türkiye kendi içine düştüğü çıkmazlarını aşmak için bir takım tavizler koparmak adına masada bulunuyor, bu da Grans Montana da  uzlaşmazlığı ortaya çıkan Anastasiadis’in ekmeğine yağ sürmek demektir” dedi.

Bu olumsuz gelişmelere karşın Adanın özellikle Kuzey tarafında 2004 ruhunun yeniden canlanmasının umut verdiğini belirten Paşa, Kıbrıs’tan yansıyan sesin Cenevre ve dünyanın dört bir yanına ulaştığını kaydetti.

banner37
Erdoğan yönetiminin Kıbrıslı Türkleri hiçleştirme girişimlerine karşın adadaki iradenin teslim olmayacağına dikkat çeken Paşa, “Bu savaşı kaybedeceksek de savaşarak kaybedeceğiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Erdoğan eliyle her geçen gün biraz daha demokrasiden uzaklaştırıldığı ve ekonomik olarak çökertildiğini anlatan Halil Paşa, “Türkiye yalnızlaşıp fakirleştikçe Kıbrıs’ı bir koz olarak maasada kullanmaya çalışıyor” şeklinde konuştu.

Toplumsal mücadelenin bedel istediğine dikkat çeken Halil Paşa, Kıbrıslıların ortak bir gelecek için bu bedeli ödemek zorunda olduklarını ifade etti.

Erdoğan eliyle her geçen gün biraz daha Radikal İslam devletine dönüştürülmeye çalışılan Türkiye halklarına da dayanışma ve direnme dileklerini ileten Paşa, “Bu cendereden kurtulmanın tek yolu halkların dayanışmasından geçer ve o ruhu da Cumartesi İnönü meydanında hep birlikte gördük hem de bu ağir salgın koşullarına rağmen” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1