banner2
banner34

Patates bulabilmek ‘mucize’ oldu

Tarlalarda tüm ülkenin patates ihtiyacını karşılamaya yetip artacak kadar patates olmasına rağmen, iç piyasada patates sıkıntısı yaşanmaya başladı

Patates bulabilmek ‘mucize’ oldu
banner45

Geçtiğimiz hafta etkili olan sağanak yağmur nedeniyle çamur olan tarlalara giremeyen üretici patates toplayamadı.

Tarlalarda tüm ülkenin patates ihtiyacını karşılamaya yetip artacak kadar patates olmasına rağmen, iç piyasada patates sıkıntısı yaşanmaya başladı.

Birçok manav ve markette, ‘patates’ yazan tezgahların neredeyse tamamen boş olması dikkat çekti.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan manavlar, ülkede patates sıkıntısı olmadığını ancak, tarlaların çamur olması nedeniyle üreticinin patatesleri toplayıp piyasaya süremediğini anlattı.

Domates ve salatalık fiyatı arttı

banner37
Manavdan alış veriş yapılırken mutlaka satın alınan ürünler arasında yer alan bir başka ürün olan domates ve salatalık fiyatlarındaki artış da dikkat çekti.

Domates fiyatları 6.75 TL ile 5.75 TL, salatalık fiyatları ise 8.5 TL ile 9.25 TL arasında değişiyor.

Şahin: Tüketim arttı

Manav Abdurrahman Şahin son günlerde sebze ve meyve satışlarının arttığını anlattı. Özellikle, yeşillik, soğan, domates, muz ve elma çeşitlerinin satışının arttığını kaydeden Şahin, bu ürünlerin birçok market ve manavda bulunmamasının nedeninin de talepten kaynaklı olduğunu belirtti.

Şahin, patatesin ise şu anda tarlaların çamur olması nedeniyle toplanamadığını ancak en kısa sürede bu sorunun çözüleceğini söyledi.

"Birçok markette çeşit yok" diyen Şahin "ürünlerimizi en uygun fiyatlara halka sunuyoruz. Birçok yerde sebze ve meyveler bizim fiyatlarımızın çok daha üzerinde satışa sunuluyor. Ayrıca piyasada çok fazla çeşit de kalmadı. Bunun nedeni de vatandaşın sebze ve meyveyi kış aylarında daha çok tüketmesidir" şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 04 Ocak 2017, 08:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1