banner2
banner34

Peki 14 gün evde kaldıktan sonra tehlike geçecek mi?

Peki 14 gün evde kaldıktan sonra tehlike geçecek mi?

Peki 14 gün evde kaldıktan sonra tehlike geçecek mi?
banner45
banner46

İşte o açıklama;

banner37
Hayır geçmeyecek. Bu virüs ve hastalık buradan da dünyadan da kaybolmayacak. Virüsle karşılaşan her kişi sağlık durumuna göre hafif veya ağır hastalığı geçirecek. Hastalığı geçirip iyileşen kişiler bağışıklık geliştirecek ve virüs mutasyona uğrayıp başkalaşmadıkça bir daha karşılaşsa bile hasta olmayacak. Toplumun belli bir oranı hastalığa karşı bağışık hale gelene kadar bu virüs salgın yapma riski oluşturmaya devam edecek.
Şu anda yapmaya çalıştığımız çok sayıda hastanın ayni anda hastalanıp hastanelerin kapasitesini aşan bir hasta yığılması olmasını engellemektir. Eğer bu hastalığı geçirip hastaneye başvurması gerekecek kişileri uzun bir zaman dilimine yaymayı başarırsak hastanelerde bir tıkanma olmaz ve tedavi başarısı daha yüksek olur.
Taa ki belli oranda kişi bağışık hale gelsin risk grubundaki yaşlı ve kronik hastalığı olan kişileri çok iyi korumamız lazım. Yapılması gereken risk grubunun virüsle karşılaşma ihtimalini azaltmaktır. Alacağımız sonraki tedbirler buna yönelik olmalıdır.
Ancak biz daha işin başındayız. Henüz toplumumuzda bağışıklık oranı %0. Şimdi evde kalma ve güvende olma zamanıdır.

YORUM EKLE
YORUMLAR
kazim Altan
kazim Altan - 4 yıl Önce

Bagisiklik kazanilacagi daha belli degil. Ingiltere kis aylarinda yigilmayi onlemeye calisti. basarili oldugu dusunulmuyor. Almanya eve kapaninca. Asiyi bulacagim dusuncrsi Ile harekete editor. Italys 've Iran, iflas. Turkiye gizzemli, kuzey kibris hala ortak komite kuracak. narcissism musade etmiyor. Yuh!

SIRADAKİ HABER

banner12

banner1