banner2
banner34

Pilli, Pandemi’de son durum hakkında bilgi verdi

Pilli, Pandemi’de son durum hakkında bilgi verdi
banner45

Sağlık Bakanı Dr. Ali Pilli BRT'de katılmış olduğu manşet+ proğramında açıkşamalarda bulundu. Pilli, dünden bu güne kadar 57 vaka var 15 kişi yoğun bakımda yatmakta dedi.

Bölgelerdeki durum en fazla dün Gine ve Lefkoşa’da fazla vakaların görüldüğü gözlemlendi. Diğer bölgelerde çok büyük bulaş yoktur. Vakaların seyri önümüzdeki hafta tam belli olmaya başlayacak.

banner37
Halka çağrıda bulunan Pilli, herkes kendine düşen görevi yaparsa daha da başarılı olacağız. Vatandaşlardan isteğimiz hasta olmayı beklemesinler. Belirtilerin başladığını hissetiklerinde doktora gitmeyi ihmal etmesinler. En çok sıkıntı çektiğimiz hastanın zamanında doktora gelmemesi bu durumda iyileşme oranı düşüyor. Birde özellikle temaslılar kendilerini saklamasınlar ve ya temaslı olduklarını bile bile halkın içine girmesinler.

İkinci doz aşılar Biontec aşısı bugün yapılmaya balandı. Biri tren yolunda diğeri iskele’de ki merkezlerde yapılıyor.

Snovak aşıları ise bize gelen 40 bin aşının 35 bini yapıldı. Türkiye’den gelecek aşılar var onlarda Çarşamba günü veya Perşembe günü bize gönderecekler onlarla birlikte bu aşıları’da yapacağız. Martın sonuna kadar hedef koyduk ama aşıların bize gelmesinden sonra bu hedefi tutturacağız. Şuanda 21 merkezde aşılama yapılıyor tabi daha fazla aşı geldiğinde 25 merkeze çıkaracağız hatta bunun şimdiden çalışmalarına başlıyoruz.

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2021, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1