banner2
banner34

Polis, “Emarelerle oynandı” iddiasını reddetti

Gazimağusa’da, kaldığı altıncı kattaki dairenin balkonundan beton zemine düşerek hayatını kaybeden Nijeryalı Ebinabo Tariyemienya ilgili cinayet davası sürüyor

Polis, “Emarelerle oynandı” iddiasını reddetti
banner45
banner46

Gazimağusa’da, 2015 yılında, kaldığı Kaymak Apartmanı’ndaki dairede, ciddi şekilde darp edildikten sonra balkonda, tek ayak üzerinde bulunduğu sırada, bir tekme darbesiyle altıncı kattan beton zemine düşerek hayatını kaybeden 22 yaşındaki Nijeryalı üniversite öğrencisi Ebinabo Tariyemienya’nın ölümüyle ilgili dava sürüyor.

Başkan Melek Esendağlı, Yargıç Murat Soytaç ve Yargıç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır

Ceza Mahkemesi huzurunda görüşülen davanın dünkü celsesinde,  İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, Olalekan Nicholas Agboola ve Adetola Oluwadamilar isimli sanıklar ve sanıkları temsilen Avukat Sinan Şemiler hazır bulundu.

banner37
Gazimağusa Polis Müdürlüğü’nde görevli meselenin tahkikat subayı Hilmi Sonoğlu’nu istintak eden sanık Avukatı Sinan Şemiler, tahkikatta eksiklikler olduğunu iddia etti ve ekledi:

“Emare video görüntüleriyle fotoğraf albümü arasında farklılıklar var. Yanlış bilgiler içerir. Bu ciddi bir tahkikat eksikliğidir. Bu emarelerle bu meseleyi çözemeyiz. Kavganın gerçekleştiği balkona direkt müdahale var.”

Tanık subay ise cevaben iddialara katılmadığını net bir şekilde ifade etti ve konu dairedeki çalışmalarını bitirdikten sonra, dairenin kapısına 2 hafta süresince polis diktiğini anlattı.

“Dairede aranmayan, incelenmeyen yer bırakmadık” diyen Hilmi Sonoğlu, kamera görüntülerinden her şeyin açıkça ortada olduğunu belirterek, emarelere müdahalenin söz konusu dahi olmadığını anlattı ve “Cinayet sonrası, dairede çalışma yaptık. Görüntü ve fotoğraflarda farklılıklar olması doğaldır. Eş zamanlı çekilmediler” dedi.

Duruşma, kaldığı yerden, dinlenmek üzere bir sonraki celseye ertelendi.

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1