banner2
banner34

Polis ve savcılık skandal iddiaların peşinde

Yeniboğaziçi köyündeki çocuk istismarı, şantaj ve örtbas skandalıyla ilgili soruşturmanın derinleştirilerek sürdürüldüğü ifade edildi.

Polis ve savcılık skandal iddiaların peşinde
banner45
banner46

Haberci’nin gündeme taşıdığı Yeniboğaziçi köyündeki çocuk istismarı, şantaj ve örtbas skandalı toplumu derinden yaraladı.

Polis ve savcılık, söz konusu iddiaların derinleştirilerek soruşturulduğunu bildirdi.

Olayı kaydetti

Yeniboğaziçi köyünde 14 yaşındaki kız çocuğu Y.C.’ye, babası polis müfettişi olduğu iddia edilen 15 yaşındaki M.S’nin tecavüz ettiği öne sürüldü. İddiaya göre M.S., tecavüz görüntülerini arkadaşlarıyla paylaşınca, olay ortaya çıktı.

Aileye şantaj ve örtbas girişimi

İddiaya göre, olayı öğrenen Y.C.’nin ailesi Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne giderek şikâyette bulundu ancak üst rütbeli bir polis, nüfuzunu kullanarak olayı örtbas etmeye çalıştı. Para teklifini kabul etmeyen ailenin, şikâyeti geri çekmesi için görüntülerle şantaj yapıldığı da iddialar arasında.

Olay bakanlığın bilgisinde

banner37
Çalışma Bakanlığı’na yakın kaynaklar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Zeki Çeler’in de olaydan haberdar olduğunu belirttiler.

Para teklif edildi

Haberci olayın gerçekleştiği iddia edilen köye gitti. Köylüler, mağdur aileye sessiz kalmaları için para teklifi yapıldığını öne sürdü. Bir başka iddia da, mağdur kız çocuğu ile zanlının nişanlandırıldıkları yönünde oldu. Bu arada köylüler, 15 yaşındaki zanlının, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde bir süre tutulduktan sonra taburcu edildiğini belirtti.

Soruşturma sürüyor

Edinilen bilgiye göre polis ve savcılık olayla ilgili soruşturma yaparken, Sosyal Hizmetler Dairesi de tecavüze uğradığı iddia edilen kız çocuğunu korumaya aldı.

Kapatma durumu yok

Polis Basın Subaylığı’ndan yapılan açıklamada da, olayın büyük bir titizlikle soruşturulduğu ve olayı kapatma gibi bir durumun olmadığı belirtildi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı eşliğinde mağdur kız çocuğundan alınan ifadede çelişkiler tespit edildiği, bu nedenle soruşturmanın derinleştirilerek sürdüğü ifade edildi.

Kaynak: Haberci

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2019, 09:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner12

banner1